- لیزر موهای زائد بیکینی چگونه و در کدام ناحیه انجام می شود؟
- مزایا لیزر موهای زائد بیکینی
- معایب لیزر موهای زائد بیکینی
- عوارض لیزر موهای زائد بیکینی
- مراقبت های قبل و بعد از لیزر موهای زائد بیکینی
- تعداد جلسات لازم لیزر موهای زائد بیکینی
- هزینه هر جلسه لیزر موهای زائد بیکینی
- جمع بندی لیزر بیکینی
- پرسش های متداول لیزر بیکینی:
از بین بردن موهای زائد بدن از قدیم به روش های مختلفی انجام می شده است از جمله تیغ، موم انداختن، پودرهای موبر و غیره. اخیرا با توسعه تکنولوژی در زمینه علوم پزشکی، روش لیزر درمانی جایگزین این روش های قدیمی تر شده است. این روش راحت تر و با ماندگاری طولانی مدت تری است. تقریبا موهای زائد تمام نواحی بدن را می توان با لیزر از بین برد، ولی در این بین لیزر موهای زائد بیکینی توجه بیشتری در بین مردم دریافت کرده است. در این مقاله قصد داریم این روش را به طور کامل معرفی نماییم؛ پس تا انتها با ما همراه باشید.
لیزر موهای زائد بیکینی چگونه و در کدام ناحیه انجام می شود؟
در روش لیزر درمانی از دستگاه تولید اشعه لیزر استفاده می شود که دارای یک پروب است که به آرامی روی پوست حرکت می کند. اشعه لیزر از جنس نور است و توسط رنگدانه های موجود در فولیکول مو جذب می شود؛ انرژی نور به گرما تبدیل می شود و فولیکول های مو را می سوزاند. در نتیجه رشد فولیکول های مو به شدت کاهش پیدا می کند. این روش موجب از بین رفتن کامل موهای زائد نمی شود ولی تعداد و ضخامت موهای زائد را به شدت کاهش می دهد.
لیزر موهای زائد بیکینی اصطلاحی است که برای لیزر موهای زائد قسمت تناسلی و نواحی اطراف آن به کار می رود. اگر خط بیکینی (خط V شکل) را یک قسمت مثلثی شکل در جلوی بدن در نظر بگیریم؛ روش لیزر موهای زائد بیکینی ناحیه داخل این مثلث که توسط لباس زیر پوشانده می شود و ناحیه خارج این خطوط را که توسط لباس زیر پوشانده نمی شود و همین طور خط باسن را در بانوان پوشش می دهد.
مزایا لیزر موهای زائد بیکینی
- همان طور که می دانید رعایت بهداشت ناحیه تناسلی در جلوگیری از بروز و گسترش بسیاری از بیماری ها و عفونت ها موثر است. از بین رفتن موهای زائد این ناحیه می تواند به پاکیزگی این ناحیه کمک کند.
- هرچه که موها ضخیم تر و تیره تر باشند (یعنی دارای رنگدانه های بیشتری باشند)؛ جوابدهی لیزر بیشتر است. بنابراین چون ناحیه تناسلی و اطراف آن دارای موهای ضخیمی هستند؛ لیزر روی این ناحیه به خوبی جواب می دهد و موجب نازک تر و کم تراکم تر شدن موها می شود.
- این روش در مقابل سایر روش های از بین بردن موهای زائد دارای اثرات طولانی مدت تری می باشد. در صورت تکمیل دوره درمان تقریبا رشد همه موهای ناحیه بیکینی متوقف می شود و تنها برای حفظ نتایج نیاز است که گاهی شارژ لیزر را انجام دهید.
- ناحیه تناسلی بانوان دارای پوست بسیار حساسی می باشد؛ به طوری که توصیه می شود در این ناحیه استفاده از مواد شیمیایی را به حداقل برسانید. گاهی در استفاده از تیغ، موم و پودرهای موبر، پوست تحریک می شود و حساسیت نشان می دهد. بسیار قرمز و متورم می شود و شدیدا به خارش می افتد. از ویژگی های لیزر موهای زائد بیکینی این است که پوست را تحریک نمی کند و موجب ایجاد خارش پوستی نمی شود.
- سایر روش های از بین برنده موهای زائد ممکن است موجب رشد موها به صورت زیر پوستی شود که اصلا در این روش این اتفاق نمی افتد.
- ممکن است برای حذف کامل موهای زائد بیکینی به چندین جلسه لیزردرمانی نیاز داشته باشید؛ ولی با تکمیل دوره درمان، دیگر نیازی به استفاده از سایر روش ها ندارید. بنابراین می توان گفت از نظر هزینه در طولانی مدت روش لیزر موهای زائد بیکینی بسیار بصرفه است.
- در مقابل با روشی مثل وکس درد بسیار کمتری دارد.
- از دیگر مزایای این روش این است که به مرور پوست این ناحیه را روشن تر می کند.
معایب لیزر موهای زائد بیکینی
- همان طور که گفتیم لیزر موهای زائد به طور موثری تعداد و ضخامت موها را کاهش می دهد و از رشد موها جلوگیری می کند. اما به هیچ وجه اثرات دائمی ندارد. ممکن است هیچ گاه به حالت قبل از لیزر برنگردد ولی موها باز هم رشد می کنند و در صورتی که جلسه شارژ لیزر انجام نشود، تاثیر لیزر خیلی کم می شود.
- ممکن است یک جلسه لیزر در مقابل یک جلسه وکس مو بسیار گران تر باشد و صرف این هزینه برای بسیاری مشکل باشد. هرچند که با توجه به اثرات طولانی مدت لیزر، هزینه ها کاملا بصرفه است.
- معمولا موهای زائد بیکینی در اکثر افراد ضخیم و تیره هستند و جوابدهی خوبی به لیزر دارند؛ ولی افرادی که دارای موهای روشن و نازک هستند به این روش جواب نمی دهند.
- هر روشی ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد که لیزر موهای زائد بیکینی نیز مستثنا نمی باشد.
عوارض لیزر موهای زائد بیکینی
اگر اپراتور لیزر در انجام کار خود ماهر باشد و فرد نیز دارای بیماری های پوستی یا پوست حساس نباشد؛ تقریبا بدون هیچ عارضه ای لیزر موهای زائد بیکینی انجام می شود. در افرادی که دارای پوست حساس هستند؛ قرمزی و تورم خفیف ایجاد می شود که بعد از گذشت چند ساعت برطرف می گردد. اگر شدت اشعه لیزر و مدت زمانی که در کنار پوست قرار می گیرد، تنظیم نشود، ممکن است منجر به بروز سوختگی شود که البته معمولا دستگاه لیزر دارای خنک کننده است که علاوه بر کاهش درد، از بروز عوارضی مانند سوختگی نیز جلوگیری می کند. در بعضی افراد نیز خشکی پوست نیز بعد از لیزر اتفاق می افتد.
مراقبت های قبل و بعد از لیزر موهای زائد بیکینی
- از روز قبل از جلسه لیزر، با تیغ تمام موهای ناحیه تناسلی و اطراف آن را اصلاح کنید. نباید هیچ ساقه مو روی سطح پوست باقی بماند، چون موجب کاهش اثربخشی لیزر و افزایش خطر سوختگی می شود.
- سایر روش های اصلاح موها مانند وکس یا کرم های موبر را در طول دوره درمان کنار بگذارید.
- قبل از شروع جلسات این موارد را با پزشک خود در میان بگذارید؛ زیرا موجب ایجاد اختلال در روند لیزر درمانی می شوند: اختلالات با منشا هورمونی مانند کیست تخمدان، نازایی، بیماریهای تیرویید، پریود نامنظم، سابقه تبخال و دیابت؛ مصرف داروهای خاص؛ همین طور بیماریهای فعال پوستی مانند اگزما، کهیر، زگیل، هرپس (تبخال) و جوش فعال.
- در صورت استفاده از کرم های بی حسی، ناحیه مورد نظر را با آب و شامپو بشویید و خشک کنید.
- از هیچ ماده شیمیایی مانند کرم، لوسیون، مام، بادی اسپلش و غیره در ناحیه مورد نظر استفاده نکنید چون موجب افزایش تحریک پوستی و بروز آلژری در اثر استفاده از لیزر می شود.
- بعد از انجام لیزر دوش نگیرید و از رفتن به استخر و سونا خودداری کنید.
- در صورت احساس درد یا سوزش شدید، میتوانید از کمپرس آب سرد استفاده کنید.
نحوه خوابیدن برای لیزر بیکینی:
برای خوابیدن برای لیزر بیکینی نیاز به رعایت نکته خاصی نیست. تنها توصیه می کنیم از شلوار نازک، آزاد و راحت استفاده کنید و از کرم مرطوب کننده به مقدار کمی بر روی پوست ناحیه بی کینی اعمال کنید.
تعداد جلسات لازم لیزر موهای زائد بیکینی
حجم، جنس و رنگ موها در جوابدهی لیزر و در نتیجه در تعداد جلسات مورد نیاز تاثیر دارند. از دیگر عوامل مهمی که روی نتیجه لیزر تاثیر دارد؛ هورمون ها هستند؛ به این معنا که افراد دارای بیماری های هورمونی نیاز به تعداد جلسات بیشتری دارند. در کمترین حالت ممکن به 6 جلسه نیاز است ولی در بیشتر افراد در 8 تا 12 جلسه دوره درمان تکمیل می شود.
هزینه هر جلسه لیزر موهای زائد بیکینی
ممکن است براساس نوع دستگاه مورد استفاده قیمت هر جلسه لیزر بیکینی متفاوت باشد ولی به طور معمول حدود 150 هزار تومان می باشد. گاهی در صورت انجام لیزر فول باد، قیمت لیزر بیکینی بسیار کمتر در می آید.
جمع بندی لیزر بیکینی
روش لیزر موهای زائد بیکینی یک روش موثر برای از بین بردن موهای زائد ناحیه تناسلی، اطراف این ناحیه و خط باسن است. این روش به راحتی انجام می شود و هر جلسه بین 5 تا 10 دقیقه زمان می برد. به دلیل اینکه موهای این ناحیه ضخیم و تیره هستند به خوبی به لیزر جواب می دهند و بعد از حدود 6 تا 10 جلسه، تعداد و ضخامت موها به شدت کاهش می یابد. معمولا عوارض جدی بعد از این روش رخ نمی دهد، به خصوص اگر به مراکز معتبر که دارای اپراتور لیزر ماهر هستند و اصول انجام لیزر و نکات بهداشتی را به طور کامل رعایت می کنند، هیج خطری برای مراجعه کنندگان به دنبال نخواهد داشت.
پرسش های متداول لیزر بیکینی:
هر جلسه لیزر موهای زائد بیکینی چقدر طول می کشد؟
این ناحیه چون وسعت بسیار کمی دارد، بسیار سریع انجام می شود و هر جلسه بین 5 تا 10 دقیقه طول می کشد.
جلسات شارژ لیزر موهای زائد بیکینی چند وقت یکبار باید انجام گیرد؟
پس از تکمیل دوره درمان، تعداد و ضخامت موهای زائد به شدت کاهش می یابد و رشد موها بسیار کند می شود. بنابراین شاید هر دو سال یکبار برای حفظ نتایج، نیاز به شارژ لیزر باشد.
آیا لیزر موهای زائد بیکینی موجب نازایی می شود؟
خیر، عمق نفوذ اشعه لیزر بسیار کم است و تنها در لایه سطحی پوست و تا فولیکول های مو نفوذ می کند. بنابراین عملا نمی تواند به اندام های عمقی مانند تخمدان ها نفوذ کند و موجب نازایی شود.
آیا لیزر موهای زائد بیکینی سرطان زاست؟
خیر، انرژی اشعه لیزر از جنس نور و با طول موج هایی است که فقط به صورت سطحی در بدن نفوذ می کند و به هیچ وجه منجر به بروز سرطان نمی شود.
نحوه خوابیدن برای لیزر بیکینی چگونه است؟
هیچ خجالتی برای انجام لیزر بیکینی وجود ندارد و فرد می تواند به راحتی به پشت دراز بکشد و با چسباندن کف پاها بهم، این روش را در مدت کوتاه 5 تا 10 دقیقه انجام دهد.