هیر فیلر یا پی آر پی

هیر فیلر یا پی آر پی کدام بهتر است؟

امروزه ریزش مو یکی از شایع ترین مشکلات میان افراد است و درمان با روش های نوین مانند هیر فیلر یا پی آر پی علاقه مندان بسیار زیادی دارد. اما در این میان سوالی که برای افراد پیش می‌آید این است که هیر فیلر یا پی آر پی بهتر است. ما در این مقاله سعی بر این داریم تا برای شما تفاوت های این دو روش را به صورت کامل توضیح دهیم.

 پی آر پی مو چیست؟

پی آر پی مو یکی از روش‌های نوین و رایج درمانی برای جلوگیری از ریزش مو است. در این روش قسمتی از خون پردازش شده‌ی فرد، به پوست سر وی تزریق می‌‌شود. پی آر پی در سه مرحله مختلف انجام می‌شود و پزشک ها معتقد هستند که تزریق پی آر پی باعث افزایش ضخامت ساقه مو و افزایش خون‌رسانی به فولیکول‌های مو می‌شود که سرانجام این عمل سبب رشد طبیعی موها می‌گردد.

 پی آر پی مو چیست

 مراحل تزریق پی آر پی مو چگونه است؟

همان طور که گفته شد، تزریق پی آر پی مو در سه مرحله‌ انجام می‌شود که به سه جلسه درمانی با فاصله های ۴ تا ۶ هفته نیاز دارد.

  1. در مرحله اول خونی که معمولا از بازوی فرد گرفته می‌شود، داخل سانتریفیوژ قرار می‌گیرد تا مایعات گوناگون خون، که هر یک از آن ها چگالی‌های مختلفی دارند، از همدیگر جدا شوند.
  2. در مرحله دوم خونی که از قبل داخل سانتریفیوژ قرار گرفته بود بعد از گذشت ۱۰ دقیقه به سه لایه مختلف مانند پلاسمای بدون پلاکت، سلول‌های قرمز خون و پلاسمای غنی از پلاکت تقسیم می‌شود.
  3. در مرحله سوم پلاسمای غنی از پلاکت به داخل سرنگ کشیده می‌شود و در نهایت به قسمت‌هایی که پوست سر نیاز به رشد موهای زیادی دارد، تزریق می‌شود.

 فیلر مو چیست؟

فیلرها موادی غنی از آنزیم‌ها، انواع ویتامین ها، هیالورونیک اسید و مواد معدنی دیگر هستند که با هدف افزایش میزان رشد مو و جلوگیری از ریزش مو به لایه میانی پوست سر فرد تزریق می‌شوند. بعد از تزریق فیلر مو مواد مغذی که داخل فیلرها موجود است این شرایط را فراهم می‌کند تا رشد موها ضخیم‌تر و سالم‌تر شود. سر انجام از طریق فعال‌سازی سلول‌های بنیادین وضعیت پوست سر را برای کاهش ریزش مو و رشد بیشتر مو ها بهتر می‌کنند. یکی از مهم ترین و اساسی ترین فرق میان هیر فیلر یا پی آر پی استفاده کردن از مواد تزریقی متفاوت می‌باشد.

فیلر مو چیست

تفاوت هیر فیلر و پی آر پی در چیست؟

از هر دو روش هیر فیلر یا پی آر پی برای تقویت فولیکول‌ها و جلوگیری از ریزش موها استفاده می‌کنند. اما این روش ها با یکدیگر از منظرهای گوناگونی تفاوت‌هایی دارند که به شرح زیر است.

تفاوت هیر فیلر و پی آر پی
  • مواد تزریقی

 در پی آر پی مو از پلاسمای غنی که از پلاکتی که در خون خود فرد وجود دارد استفاده می‌شود. و به همین دلیل امکان این که بدن این ماده را رد کند، بسیار پایین است. در مقابل هیر فیلر مو از مواد مغذی بسیاری همچون آنزیم ها، پروتئین‌ها، هیالورونیک اسید و… تشکیل شده است که باعث تقویت ساقه‌ها و فولیکول های مو می‌شود. بنابراین فرق هیر فیلرمو یا پی آر پی در این می‌باشد که محتویاتی که در هیر فیلر مو وجود دارد از خون فرد استخراج نمی‌شود و مواد خارجی است.

  • محل تزریق

تقریباً پی آر پی مو به تمام لایه‌های پوست سر فرد تزریق می‌شود. اما هیر فیلرها این گونه نیستند و فقط به لایه میانی پوست سر فرد، تزریق می‌شوند. لازم به ذکر است که نمی‌توان از محل تزریق نتیجه گرفت که هیر فیلر یا پی آر پی خوب است. 

  • عوارض جانبی 

همان طور که گفته شد در روش پی آر پی مو پلاکت‌های خون خود افراد به پوست سرشان تزریق می‌شوند که معمولاً بدن با آن سازگار بوده و به هیچ عنوان واکنش منفی‌ به آن نشان نمی‌دهد. فرد می‌تواند بلافاصله بعد از تزریق پی آر پی فعالیت‌های روزمره و عادی خود را از سر بگیرد. عمومی‌ترین عوارض پی آر پی مو شامل کبودی، قرمز شدن پوست و تورم خفیف می‌‌باشد، که معمولا بعد از گذشت دو یا سه روز از بین می‌رود. و همچنین ایجاد عفونت در این روش جزو عوارض نادر است و تنها زمانی ممکن است این مشکل به وجود آید که انجام این کار توسط فرد غیر متخصص و در کلینیک‌های نامعتبر انجام شود. معمولا موادی که در فیلرهای مو وجود دارد کاملا بی‌خطر بوده و همه آزمایش‌های تست آلرژی بر روی آن ها انجام می‌‌گردد. به همین دلیل در محل تزریق کمی خارش، قرمزی و تورم وجود خواهد داشت. این عوارض کوتاه مدت بوده و بعد از یک یا دو روز برطرف می‌شود. و از این موضوع می‌توان فهمید که کدام بهتر است هیر فیلر یا پی آر پی. 

  • تعداد جلسات

تزریق پی آر پی به طور میانگین به سه جلسه نیاز دارد. اما نکته مهم در باره این جلسات این می‌باشد که نمی‌توان در طول سه روز یا سه هفته متوالی پی آر پی را انجام داد. بایستی حداقل ما بین هر جلسه از تزریق پی آر پی مو ۴ تا ۶ هفته فاصله زمانی وجود داشته باشد تا فرد بتواند از درمان خود به نتیجه دلخواه برسد. تزریق هیر فیلر نیز به ۴ جلسه درمانی نیاز دارد که فاصله هر تزریق بعد از دو هفته خواهد بود. ممکن است در هر دو ی این روش‌ها فرد برای تکمیل نمودن درمان خود به تعداد جلسه های بیشتری نیاز داشته باشد که مشخص کردن تعداد جلسه های درمانی بر عهده پزشک متخصص است.

 ماندگاری هیر فیلر یا پی آر پی کدام بهتر است؟

میزان ماندگاری هیر فیلر یا پی آر پی به عوامل گوناگونی بستگی دارد که ممکن است در هر فردی متفاوت باشد. اما به صورت میانگین میزان ماندگاری هر دو روش حدود ۱ سال است. لازم به ذکر است که اثرات هیر فیلر یا پی آر پی در پیشگیری از ریزش مو می‌تواند تاثیر دائمی داشته باشد.

 نتیجه گیری و جمع بندی، هیر فیلر یا پی آر پی 

افراد بایستی به این موضوع توجه داشته باشند که روند درمان هر شخصی کاملا با یکدیگر متفاوت است و پزشک متخصص بعد از بررسی فاکتورهای گوناگون، برای هر فرد یک درمان اختصاصی را توصیه می‌کند.

 اگر شما نیز دوست دارید تا بدون تجربه هیچ گونه عوارضی از درمان خود بهترین نتیجه را دریافت کنید، حتماً باید انجام این کار را بر عهده پزشک متخصص بگذارید و به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید. فراموش نکنید که در نهایت تعداد جلسات مورد نیاز و نوع هیر فیلر یا پی آر پی تزریقی را عواملی همچون وسعت ناحیه تزریق، علت ریزش مو، شدت آن و….را تعیین خواهد کرد.

سوالات در مورد هیر فیلر یا پی آر پی:

تفاوت‌های اصلی هیر فیلر یا پی آر پی چیست؟

یکی از مهم ترین تفاوت اصلی هیر فیلر یا پی آر پی در مواد تزریق است. در پی آر پی خون خود فرد استخراج شده و تزریق می‌‌شود. اما در فیلر مو مواد مغذی که در فیلر مو موجود است به پوست سر تزریق می‌‌شود.

چقدر تفاوت میان تعداد جلسات هیر فیلر یا پی آر پی است؟

طبق پیشنهاد شرکت سازنده تعداد جلسات فیلر مو چهار جلسه می‌باشد. اما به صورت معمول پی آر پی مو توسط پزشکان سه جلسه توصیه می‌شود.

عوارض جانبی هیر فیلر یا پی آر پی، کدام روش کمتر می‌باشد؟

به صورت کلی می‌توان گفت که هیر فیلر مو روشی بسیار ایمن بوده و عوارض بسیار کمتری دارد. پی آر پی مو نیز به علت استفاده کردن از خون خود فرد تقریبا بدون عوارض می‌باشد. پس در نتیجه می‌توان گفت که هیر فیلر یا پی آر پی هر دو روشی کم خطر هستند.

5/5 - (5 امتیاز)
الهه فلاحی
الهه فلاحی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی شکیبا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *