عوارض بوتاکس پیشانی

عوارض بوتاکس پیشانی

بوتاکس یکی از روش های بسیار محبوب و کارآمد برای جوانسازی صورت است که سالهاست در بین افراد رواج دارد. یکی از نواحی صورت که در سنین بالا بسیار درگیر چین و چروک می شود؛ پیشانی است. به همین دلیل بسیاری از افراد تمایل دارند که در این ناحیه بوتاکس تزریق کنند. شاید یکی از شایع ترین روش های جوانسازی، تزریق بوتاکس پیشانی است که هم برای جلوگیری از بروز چین و چروک و هم برای کاهش آنها در سنین مختلف تزریق می شود. اما این کار هم مانند سایر روش های دیگر جوانسازی پوست، عوارضی دارد. در این مقاله قصد داریم شما را با عوارض بوتاکس پیشانی آشنا کنیم.

عوارض بوتاکس پیشانی

تزریق بوتاکس پیشانی

در افراد مختلف با توجه به ویژگی ها و شرایط خاص زندگی هر فرد، چین و چروک های صورت در سنین مختلف پدیدار می شوند. از طرفی با افزایش سن، تولید کلاژن و الاستین کاهش می یابد که این امر موجب خشک شدن، نازک شدن و کاهش مقاومت پوست در برابر آسیب‌ها می‌شود. عوامل محیطی مثل نورخورشید هم تاثیرگذار هستند.
با تزریق بوتاکس پیشانی می توان از ایجاد چین و چروک روی آن یا از عمق و شدت آنها جلوگیری کرد. همان طور که می دانید بوتاکس سم بوتولینوم است که عضلات را فلج می‌کند. در واقع بوتاکس سیگنال ‌های اعصابی که به عضلات ارسال می‌ شوند را مسدود می‌ کند. با توقف حرکت عضلات صورت، چین و خط افتادن روی پیشانی هم متوقف می شود.

عوارض بوتاکس پیشانی چیست؟

مانند هر دارو و روش دیگری که برای جوانسازی استفاده می شود، تزریق بوتاکس پیشانی هم ممکن است عوارضی به دنبال داشته باشد. کبودی، خونریزی خفیف، درد، قرمزی و تورم را می توان عمومی ترین عوارض بوتاکس پیشانی دانست. اسپاسم و سفتی عضلات در ناحیه هم در بسیاری دیده می شود. خوشبختانه این عوارض جزئی هستند و درکمتر از یک هفته بعد از تزریق بوتاکس از بین می روند.

عوارض بوتاکس پیشانی
عوارض بوتاکس پیشانی

 به طور کلی عوارض بوتاکس پیشانی به دو دسته تقسیم می شوند:

  1. عوارض ناشی از شیوه تزریق بوتاکس: برای به دست آوردن نتایج مناسب باید نکاتی در هنگام تزریق رعایت شوند از جمله باید تزریق بوتاکس پیشانی در نقاط صحیح انجام گیرد؛ باید با رعایت دوز مناسب تزریق انجام گیرد ممکن است ماده بوتاکس بیش از حد تزریق شود یا کم تزریق گردد و دارو بسیار رقیق شده و پخش شود؛ بعد از تزریق بوتاکس، نقاط تزریق، فشار و ماساژ داده شوند؛ در صورت استفاده از داروهای تقلبی و غیر استاندارد و انجام تزریق توسط اشخاص غیر متخصص، ممکن است واکنش های غیر طبیعی در فرد دیده شود که در واقع در صورتی رعایت اصول تزریق بوتاکس پیشانی نباید به وجود بیایند.
  2. عوارض ناشی از تاثیر ماده بوتاکس بر بدن

در اثر سم بوتولینوم بوتاکس ممکن است عوارض جدی در برخی از افراد بشود. گاها پیش می آید که سم به سایر نواحی بدن غیر ازجایی که بوتاکس تزریق شده است، پخش شود که این مسئله خود موجب بروز عوارضی مثلا در پلک می شود.

  •  افتادگی پشت پلک یکی از شایع ترین عوارض بوتاکس پیشانی است، البته باید خوشحال باشید که این عارضه ماندگار نیست و بعد از ۲ تا ۴ هفته از بین می رود. استفاده از قطره چشمی برای کاهش اثر این افتادگی کمک کننده است.
  • یکی دیگر از عوارض بوتاکس پیشانی، آلرژی دارویی است که ممکن است به صورت های مختلف دیده شود؛ مثلا به صورت تورم در ناحیه دور چشم و پیشانی که حتی در موارد جدی تر بعد از چند ساعت این تورم به سمت پایین صورت پیشرفت می کند. احتمال ایجاد آلرژی به بوتاکس بسیار کم است و ممکن است در افرادی که سابقه آسم و آلرژی، فشار خون و افرادی که سابقه مشکل کلیه مانند سنگ دارند؛ بیشتر مشاهده شود.
  • افزایش فشار چشم یکی دیگر از عوارض بوتاکس پیشانی است. درد چشم و ریزش اشک از علایم بروز این عارضه است. در صورت بروز، حتما به متخصص چشم مراجعه کنید.

یکی از شایعترین عوارض جانبی که ممکن از هر 100 نفر در یک نفر دیده شود؛ ایجاد سنگینی جزئی به ابرو است به عنوان افتادگی ابرو نیز شناخته می شود و به عوامل مختلفی از جمله روش تزریق توسط پزشک و ساختار عضلانی فرد بستگی دارد. سنگینی ابرو ، اگرچه بیشتر از سایر عوارض جانبی، رایج است، اما خوشبختانه نسبتاً بی ضرر است. البته ممکن است برای بسیاری کمی آزار دهنده باشد اما به تدریج از بین می رود و اثر ماندگاری برجای نمی گذارد.

ممکن است به دنبال تزریق بوتاکس، عوارض نادرتری نیز در برخی افراد دیده شود مانند راش پوستی، خارش، سردرد، درد گردن یا کمردرد، سفتی عضلات، مشکل در بلع، تنگی نفس، حالت تهوع، اسهال، دل درد، از دست دادن اشتها و ضعف عضلانی. این عوارض هم در اثر واکنش بدن فرد به ماده بوتاکس ایجاد می شود؛ بنابراین ممکن است در افراد مختلف با توجه به ویژگی های فردی ایشان، به صورت کامل متفاوت بروز کند.
در صورتی که واکنش های شدیدتری را به تزریق بوتاکس پیشانی تجربه کردید، حتما پزشک خود را مطلع کنید. معمولا عوارض شدیدتر بوتاکس نادر هستند اما همیشه جانب اطمینان را رعایت کنید و در صورت دیدن هر یک از این عوارض جانبی (تا چند ساعت یا چند هفته پس از تزریق) فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

عوارض بوتاکس پیشانی در دراز مدت کدامند؟

تزریق بوتاکس یک عمل موقتی است و بعد از نهایت 6 ماه اثر آن از بین می رود. بعد از گذشت زمان، فرد  باید بوتاکس را تمدید کند اما تکرار غیراصولی و با فواصل کوتاه تزریق بوتاکس ممکن است عوارضی در بر داشته باشد. متاسفانه تحقیقات در مورد اثربخشی و ایمنی طولانی مدت آن محدود است ولی برخی مطالعات گزارش کرده‌اند که تزریق مکرر بوتاکس با دوز بالا و توسط افراد غیر متخصص، ممکن است عوارضی را ۱۰ یا ۱۱ سال پس از تزریق نشان دهد. عوارضی از جمله آسیب به عضله و اعصاب صورت، مشکل در بلع، افتادگی پلک، ضعف عضله گردن، تاری دید، ضعف عمومی بدن، مشکل در جویدن، گرفتگی صدا، مشکل در صحبت کردن، تپش قلب و بروز واکنش‌های آلرژیک مانند راش و خارش پوستی. اما در یک مطالعه دیگر، محققان به این نتیجه رسیدند که خطر تزریق بوتاکس با گذشت زمان افزایش نمی‌یابد البته این مطالعه در افرادی که برای جلوگیری از تکرر ادرار، بوتاکس تزریق کرده بودند؛ انجام شده بود. در کل در این مورد هنوز به تحقیقات بیشتری است.

راه های کاهش عوارض بوتاکس پیشانی قبل از تزریق

راه های کاهش عوارض بوتاکس پیشانی
راه های کاهش عوارض بوتاکس پیشانی
  • بسیاری از این عوارضی که ذکر شد؛ به علت خطا در محل تزریق یا مقدار داروی تزریق شده می باشد. اگر قصد تزریق بوتاکس پیشانی را دارید، حتما به یک کلینیک معتبر مراجعه کنید. با ترویج تزریق بوتاکس، بسیاری از افراد غیر متخصص هم اقدام به انجام این کار کردند که متاسفانه خطرات و عوارضی را برای بیماران به دنبال داشته است. بنابراین در انتخاب پزشک متخصص خود دقت کنید.
  • اگر بیماری خاصی دارید، داروی خاصی مصرف می کنید و یا به ماده ی خاصی آلرژی دارید، حتما قبل از انجام تزریق با پزشک خود مشورت کنید تا از تداخلات احتمالی آگاه شوید.
  • ممکن است عوارض در افرادی دیده شود که جز موارد منع مصرف بوتاکس بوده اند از جمله افرادی که در دوران بارداری یا شیردهی هستند؛ همچنین افرادی که به پروتئین شیر گاو حساسیت دارند در صورت تزریق بوتاکس ممکن است با عوارض جدی تری رو به رو شوند.

رفع عوارض بوتاکس پیشانی

بعضی از عوارض بوتاکس مانند قرمزی، ورم و کبودی واکنش طبیعی بدن به انجام فرآیندهای تهاجمی مانند تزریق از طریق سوزن است. بنابراین بعد از گذشت چند ساعت تا چند روز خود به خود رفع می شوند. سعی کنید بعد از تزریق بوتاکس آب کافی مصرف کنید، از مصرف دارو های رقیق کننده خون خودداری کنید و فعالیت های سنگین را چند روز به تعویق بیاندازید تا بدن خود در انجام فرآیند طبیعی التیام کمک کنید.

سخن آخر درباره عوارض بوتاکس پیشانی

توصیه می ‌شود حتما با آگاهی کامل پزشک متخصص ماهر و با تجربه ای را انتخاب کنید، انتخاب بهترین متخصص پوست می تواند منجر به استفاده از بهترین مارک بوتاکس و اجرای تکنیک های تزریقی به صورت کاملا حرفه ای و استاندارد شود و در نهایت بهترین نتایج را را با کمترین عوارض تجربه کنید.

پرسش و پاسخ درباره عوارض بوتاکس پیشانی:

بهترین مارک بوتاکس برای جلوگیری از عوارض بوتاکس پیشانی کدام است؟

بوتاکس ایرانی مصپورت و بوتاکس خارجی دیسپورت

آیا بوتاکس ارزان خطرناک است و عوارض دارد؟

همیشه سعی کنید در بحث درمان، سلامتی را فدای هزینه نکنید. قیمت پایین بوتاکس ‌ارزان موجب پایین آمدن کیفیت می شود و بروز عوارض را افزایش می دهد. بعضی کلینیک ها از بوتاکس چینی ارزان قیمت استفاده می کنند و در مقابل هزینه‌ های بالایی را از بیماران دریافت می ‌کنند. توصیه می شود حتما به یک مرکز معتبر مراجعه کنید تا از کیفیت بوتاکس اطمینان داشته باشید.

آیا عدم تزریق دوباره بوتاکس باعث بروز عوارض می شود؟

خیر؛ بر خلاف باور عمومی، اگر بوتاکس تمدید نشود فقط حالت صورت به فرم اولیه برمی گردد و عوارضی مانند شل شدن و افتادگی صورت از عوارض عدم تمدید بوتاکس نمی باشد.

5/5 - (6 امتیاز)
الهه فلاحی
الهه فلاحی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی شکیبا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *