- پی آر پی چیست؟
- روش پی آر پی صورت چگونه انجام می شود؟
- فواید پی آر پی صورت
- چه ایراداتی توسط این روش بر طرف می شود؟
- چه کسانی می توانند پی آر پی صورت را انجام دهند؟
- چه کسانی پی آر پی صورت را انجام ندهند؟
- تعداد جلسات پی ار پی صورت
- عوارض پی آر پی صورت
- ماندگاری پی آر پی صورت
- مراقبت های قبل و بعد از پی آر پی صورت
- هزینه پی آر پی صورت
- جمع بندی راجع به پی آر پی صورت
- پرسش و پاسخ درباره پی آر پی صورت:
روش های درمانی زیادی امروزه برای جوانسازی پوست و بهبود چین و چروکهای صورت موجود است. هر کدام از این روش ها برای درمان عارضه های مختلف و برای افراد متفاوتی مناسب هستند. یکی از روش های درمانی بسیار کارآمد که برای بسیاری از افراد مناسب است؛ پی آر پی صورت (PRP) می باشد. در این مقاله قصد داریم هر آنچه که نیاز دارید در مورد این روش معجزه آسا و در عین حال ساده و طبیعی بدانید را شرح دهیم.
پی آر پی چیست؟
پلاسما، قسمت مایع شفاف خون است که کار اصلی آن مبارزه با بیماری ها و آبرسانی تمام بدن است. پلاسما بعد از جداسازی سایر اجزای سلولی از خون باقی می ماند. پلاسما غنی از پلاکت است؛ هان سلولهای کوچکی در خون که حاوی تعداد زیادی فاکتور رشد هستند. وظیفه ی آنها کمک به بهبود بافت آسیب دیده یا پوست آسیب دیده و تحریک رشد سلول های جدید است. پلاسمای غنی از پلاک، همان پی آر پی است (Plasma Rich Platelet). در روش درمانی پی آر پی صورت از همین ماده که از خون خودِ شما استخراج می شود؛ استفاده می گردد. بنابراین مهم ترین ویژگی پی آر پی صورت، عدم استفاده از مواد شیمیایی غیر طبیعی باشد. با تزریق پی آر پی به مناطق مختلف پوست، کلاژن سازی تحریک می شود و منجر به بازسازی بافت و سرعت بخشیدن به روند ترمیم پوست میشود. این فرآیند ترمیم، چروک ها را صاف می کند، پوست را سفت می کند، جای زخم ها و جای جوش ها ترمیم می شود و رنگ پوست بهبود می یابد.
روش پی آر پی صورت چگونه انجام می شود؟
- در مرحله اول حدود 2 سرنگ از خون شما گرفته می شود.
- سپس از دستگاه سانترفیوژ استفاده می شود و گلبولهای قرمز و سفید از پلاکتها و پلاسما جدا می شوند.
- سعی کنید با پوست بدون آرایش و کاملا تمیز برای انجام پی آر پی صورت مراجعه کنید. باید پوست کاملاً عاری از هرگونه آلودگی باشد؛ هیدراته شده باشد و کرم آرایشی نداشته باشد.
- از 20 تا 30 دقیقه قبل، از یک کرم بی حس کننده برای ایجاد بیحسی موضعی در ناحیه و کاهش درد استفاده می شود.
- در مرحله ی آخر پلاسمای به دست آمده از خون خودتان در مناطق تحت درمان، به پوستتان تزریق می شود. برای تزریق می توان از سرنگ های نازک یا میکرونیدلینگ (دستگاهی که شبیه یک غلتک پرزدار با سوزن های ریزی بیرون زده از آن است) استفاده کرد. وقتی با کمک میکرونیدلینگ تزریق انجام می شود؛ این ماده مغذی به عمق پوست نفوذ می کند. از طریفی میکرونیدلینگ به خودی خود موجب تحریک تولید کلاژن می شود، بنابراین هنگامی که در کنار پی آر پی صورت استفاده شود، تأثیرگذاری بالاتری دارد.
فواید پی آر پی صورت
- دو ماده در پوست که نقش زیادی در حفظ کیفیت پوست دارند؛ کلاژن و الاستین هستند. با استفاده از روش پی آر پی صورت، تحریک تولید این دو ماده افزایش می یابد که خود موجب سفت شدن و ضخیم شدن پوست، جلوگیری از افتادگی پوست صورت، بهبود رنگ و بافت پوست و پر شدن خطوط ریز و چین و چروک صورت می شود. در واقع هدف و کار اصلی این روش همین است.
- دو پروتئین کلاژن و الاستین در بافت و کیفیت کلی پوست بسیار تاثیرگذار هستند. بنابراین این روش، پوست را شاداب و سالم می کند.
- – یکی از فواید مهم پی آر پی صورت، کمک به بازسازی سلول های فرسوده و تحریک تولید سلول های جدید است. با این کار سدهای محافظتی طبیعی که پوست شما برای حفظ رطوبت در خود دارد؛ بازیابی می شوند. این امر از هدررفت آب میان بافتی و از دست رفتن رطوبت، خشک شدن و شل شدن پوستتان جلوگیری می کند.
- درمان آکنه و اسکار پوست از فواید دیگر روش پی آر پی صورت است. وقتی پوست بیش از حد خشک است؛ بیش از حد معمول سبوم تولید کند که این منجر به پوست چرب میشود. چربی پوست منافذ را مسدود می کند و در نتیجه منجر به بروز آکنه میشود. این روش با بهبود آبرسانی، موجب کاهش بروز آکنه می شود.
- اسکار در صورت به دلایل مختلفی از جمله آکنه ایجاد می شوند. پی آر پی صورت با تحریک تولید کلاژن، آبرسانی و سفت کردن پوست، سطح و عمق اسکارهای صورت را کاهش می دهد.
- استفاده از خون خود بیمار برای تهیه پی آر پی، یکی از مهم ترین فواید پی آر پی صورت است؛ این روش بر خلاف سایر روش های جوانسازی پوست از مواد طبیعی بدن خود فرد استفاده می کند، بنابراین از خطر انتقال بیماری، واکنشهای آلرژیک، مسمومیت یا پس زدن روش درمان توسط بدن اجتناب میشود.
- با این روش می توان برای جوانسازی بعضی نواحی که دسترسی مشکل تری دارند؛ مانند پوست زیر چشم اقدام کرد.
- پی آر پی صورت کمترین میزان محدودیت برای فرد را ایجاد می کند؛ در حدود 30 دقیقه زمان می برد و بسیار سریع انجام می شود و دروه ریکاوری کوتاهی دارد. آمادگی زیادی برای انجام آن لازم نیست و به همین دلیل حداقل محدودیت را برای بیمار ایجاد می کند.
چه ایراداتی توسط این روش بر طرف می شود؟
- خطوط ظریف و چین و چروکهای درشت
- ضایعات پوستی
- جای جوش یا اسکار ناشی از جراحی
- افتادگی پوست ناشی از دست دادن شدید بافت همبند
- عدم تقارن رنگدانهای
چه کسانی می توانند پی آر پی صورت را انجام دهند؟
به کمک این روش جای زخم جراحی، جای جوش، چین چروک صورت، افتادگی پوست برطرف می شود. این روش برای اکثر افراد ایمن است. اما توجه داشته باشید که حتما برای ارزیابی دقیق به پزشک متخصص که در کلینیک معتبر فعالیت می کند؛ مراجعه کنید.
چه کسانی پی آر پی صورت را انجام ندهند؟
- افرادی که در دوران بارداری یا شیردهی هستند.
- افرادی که دارای اختلالات خون شناختی (مانند سرطان خون، هپاتیت، ایدز و غیره) یا عفونتهای همزمان هستند.
- کسانی که وارفارین، روآکوتان، داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی یا داروهای رقیق کننده ی خون مصرف مصرف می کنند.
- کسانی که شیمی درمانی انجام می دهند.
تعداد جلسات پی ار پی صورت
تعداد جلسات مورد نیاز به اهداف درمانی، نوع و مشکل پوست شما بستگی دارد. معمولا نتایج حاصل از درمان یک ماه بعد قابل مشاهده است؛ در صورتی که بعد از آن، اثرات ایجاد شده کافی نبود؛ می توان یک تا دو جلسه دیگر پی آر پی صورت را انجام داد. می توان بین یک ماه تا سه ماه بین جلسات فاصله داشته باشد.
بهترین بازه ی زمانی برای به دست آوردن بهترین نتایج، معمولاً 3 تا 4 جلسه است؛ با فاصله 4 تا 6 هفته. اگر بتوانید دو بار در سال پی آر پی صورت را انجام دهید؛ صورتی همیشه شاداب خواهید داشت.
عوارض پی آر پی صورت
این روش اولین بار در ورزشکاران برای بهبود جراحات انجام شد و سالهاست که مورد استفاده قرار می گیرد. یک روش غیر تهاجمی و بی خطر می باشد که برای اکثر افراد ایمن است. از این رو عوارض جانبی کمی به دنبال دارد. اگر از طریق تزریق ساده انجام گیرد، هیچ عارضه جانبی شدیدی به جز کبودی جزئی ایجاد نمی کند که به فاصله یکی دو روز بعد از انجام، بر طرف می شود. اگر همراه با میکرونیدلینگ باشد، اثرات سوزن های میکرو روی صورت زخم های ریزی ایجاد می کند که آنها هم به فاصله چند روز کاملا بهبود می یابند. این روش فقط محل درمان را تحت تاثیر قرار می دهد و اثرات عمومی روی بدن ندارد.
ماندگاری پی آر پی صورت
توصیه می شود ماهی یک بار به مدت سه ماه، پی آر پی صورت را تکرار نمایید. با این کار اثرات ثبیت می شوند. ماندگاری پی آر پی صورت بسیار بالاست و تا یک سال تا 18 ماه اثرات آنرا روی پوست خود می بینید. اگر موارد مراقبتی بعد از پی آر پی صورت را رعایت کنید، ماندگاری اثرات بیشتر هم می شود.
مراقبت های قبل و بعد از پی آر پی صورت
قبل از انجام پی آر پی صورت:
- اگر سرما خورید، پی آر پی صورت انجام ندهید؛ نباید هیچ عفونتی در بدن شما باشد.
- چون حدود دو سرنگ از شما خون گرفته می شود، سعی کنید با معده خالی مراجعه نکنید که دچار ضعف و بیحالی نشوید.
- صورت خود را تمیز کنید و بدون آرایش باشید.
- اگر داروی خاصی مصرف می کنید؛ حتما پزشک معالج خود را در جریان بگذارید.
مراقبت های بعد از پی آر پی صورت:
- بلافاصله صورت خود را آب نزنید و اصلا از شوینده های شیمیایی استفاده نکنید.
- تا دو روز در معرض نور خورشید قرار نگیرید و بعد از آن هم از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
- برای مصرف داروها با پزشک خود مشورت کنید و سیگار و کافئین مصرف نکنید.
- تا دو روز از فعالیت هایی که باعث عرق کردن شما می شود مثل ورزش، سونا و غیره خودداری کنید.
هزینه پی آر پی صورت
هزینه پی آر پی صورت به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله مشکل پوست فرد، تعداد جلسات لازم، کلینیک و تجهیزات آن و تخصص و مهارت پشک معالج.
جمع بندی راجع به پی آر پی صورت
پی آر پی صورت (prp facial) یکی از روش های بسیار تاثیرگذار جوانسازی پوست است. می توان برای کاهش چین و چروک صورت، بهبود افتادگی پوست و غیره از آن بهره برد. مهم ترین ویژگی این روش استفاده از خون خود شماست، بنابراین هیچ گونه مواد شیمیایی غیر طبیعی در این روش استفاده نمی شود. توصیه می شود حتما برای انجام پی آر پی صورت، به یک پزشک متخصص و یک مرکز معتبر مراجعه کنید تا هم بهترین نتایج را دریافت کنید و هم از بروز عوارض جانبی ناخواسته مانند عفونت جلوگیری کنید.
پرسش و پاسخ درباره پی آر پی صورت:
آیا پی آر پی صورت درد دارد؟
درد این روش قابل تحمل است؛ اما استفاده ازکرم های بی حس کننده می تواند احساس درد را کاهش دهد.
مزوتراپی بهتر است یا پی آر پی؟
دقیقا نمی توان گفت که مزوتراپی بهتر است یا پی آر پی، هرکدام از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارند. این دو روش برای تمام افراد کاربرد دارند و هرکس بهتر است برای انتخاب روش مناسب خود، با پزشک متخصص مشورت کند.