مراقبت بعد از برداشتن خال چیست

مراقبت بعد از برداشتن خال + معرفی بهترین پماد

روی بدن اکثر افراد خال دیده می‌شود و یک امر طبیعی است. بیشتر خال‌ها بی ضرر هستند اما، ممکن است در قسمت‌هایی از بدن مانند صورت ظاهر شوند و کمی ناخوشایند باشند. در این صورت، می‌توانید با روش‌های مختلفی خال را بردارید تا پوستتان صاف و زیباتر شود. برداشتن خال با روش‌های مختلف جراحی و لیزر با توجه به نظر پزشک و با توجه به شرایط خال و پوست انجام می‌شود. با هر روشی که خال خود را برمی‌دارید بعد از عمل نیاز به مراقبت‌های پزشکی دارید تا جای خال و اسکار روی پوست باقی نماند. در این مطلب قصد داریم به نحوه مراقبت بعد از برداشتن خال و معرفی بهترین پماد بعد از برداشتن خال بپردازیم.

مراقبت‌های بعد از برداشتن خال با دستگاه آر اف سرجری

مراقبت‌های بعد از برداشتن خال
  • تا زمانی که پوست کامل بهبود نیافته، موضع را تمییز نگه دارید تا آلودگی ایجاد نشود.
  • از دستکاری ناحیه بپرهیزید و چنانچه پوستتان درحال پوسته پوسته شدن است، از کندن پوسته ها خودداری کنید.
  • تا بهبود کامل از مواد لایه بردار و مواد آرایشی استفاده نکنید.
  • برای جلویگیری از ایجاد لک در معرض افتاب مستقیم قرار نگیرید و همواره ضدآفتاب بی رنگ باکیفیت استفاده نمایید.
  • تا 48 ساعت روی نواحی خال برداری شده هر 3 ساعت پماد جنتامایسین استفاده کنید.
  • بعد از 48 ساعت تا زمان بهبودی کامل از کرم‌های ترمیم کننده و ضدآفتاب استفاده کنید.

 مراقبت بعد از برداشتن خال را جدی بگیرید.

  • عمل برداشتن خال عوارض جانبی خطرناکی ندارد و با مراقبت‌ به راحتی طی چند روز یا چند هفته تمام مشکلات برطرف می‌شود. برخی از خطرات مربوط به برداشتن خال تا حدی طبیعی هستند. زمانی که یک متخصص پوست واجد شرایط خال را برمی‌دارد، این خطرات به حداقل می‌رسند. با این حال، اگر متوجه درد، قرمزی، خونریزی یا چرک شدید در ناحیه خال شدید، باید از پزشک خود کمک بگیرید.
  • برخی افراد بعد از عمل دچار عفونت می‌شوند. اگر دستورالعمل‌های مراقبت بعد از برداشتن خال که توسط متخصص پوست ارائه می‌شود را دنبال کنید، خطر عفونت تا حد زیادی کاهش می‌یابد. با این حال، احتمال عفونت به محل قرار گرفتن خال و روند برداشتن آن بستگی دارد.
  • خطر دیگری که باید در نظر بگیرید خونریزی است. در حالی که خونریزی بعد از عمل طبیعی است، خونریزی بیش از حد طبیعی نیست. اگر خونریزی بیش از 20 دقیقه طول کشید و با گاز تمیز و فشار خفیف متوقف نشد، باید با پزشک خود تماس بگیرید.
  • برای افزایش سرعت بهبودی و جلوگیری از عفونت، باید دستورالعمل‌های ارائه شده توسط پزشک خود را رعایت کنید. پیروی از توصیه‌های مراقبتی بعد از برداشتن خال برای اطمینان از ایمن‌ترین و رضایت‌بخش‌ترین نتیجه بسیار مهم است.

بهترین پماد بعد از برداشتن خال

در ادامه به معرفی چندتا از بهترین پماد بعد از برداشتن خال می پردازیم. اما به خاطر داشته باشید که برای انجام هر درمانی می‌بایست با پزشک خود مشورت کنید تا متناسب نوع پوست و وخامت زخم شما، بهترین درمان را تجویز نماید.

بهترین پماد و طریقه مصرف از زبان دکتر شکیبا غلامزاده:

معمولا پماد انتی بیوتیکی مثل تتراسایکلین ،یک کرم ترمیم کننده مثل سیکالفیت و پماد زینک اکساید بهتره استفاده کنید، هر ۳ ساعت تکرار بشه تا زمان ترمیم زخم‌ها.

باید و نبایدهای مراقبت بعد از برداشتن خال

هرچند برداشتن خال با آر اف عمل سختی نیست و نیاز به دوران ریکاوری طولانی ندارد اما رعایت برخی نکات برای کمک به روند بهبودی پوست الزامی است. برخی از نکات مراقبت بعد از براشتن خال را در اینجا مرور می‌کنیم.

 مراقبت بعد از برداشتن خال
  • زخم را تمیز و مرطوب نگه‌دارید

پس از برداشتن خال، زخم ایجاد می‌شود. محل زخم را به مدت 24 ساعت خشک نگه دارید و با آب شستشو ندهید.
پس از این مدت، اطراف زخم را به آرامی بدون ایجاد فشار و کشش بشویید و حوله تمیز یا دستمال کاغذی خشک کنید. برای جلوگیری از پوسته پوسته شدن زخم، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که ناحیه را با پماد یا کرم مرطوب نگه‌ دارید.
حتماً پانسمان را روزانه یا طبق دستور پزشک خود تعویض کنید. پس از بهبودی و برداشتن پانسمان حتما از کرم ضد آفتاب روی آن ناحیه استفاده کنید. اگر پزشک به شما پماد یا کرمی داده است به طور منظم از آن استفاده کنید. در کلینیک‌های زیبایی معتبر از روش‌هایی برای برداشتن خال استفاده می‌شود خطر باقی ماندن جای زخم را کاهش می‌دهد

  • جای زخم را ماساژ دهید

حدود دو هفته پس از جراحی خال، زمانی که بخیه‌ها و دلمه یا پوسته زخم از بین رفت، با توصیه پزشک می‌توانید شروع به ماساژ جای زخم کنید. باید دقت کنید که پوست زخم را نکشید، زیرا جای زخم را بدتر می‌کند.
اگر از بین رفتن دلمه بیش از دو هفته طول کشید، صبر کنید تا جای آن به طور طبیعی از بین برود. برای ماساژ جای زخم، با دو انگشت به صورت دورانی روی جای زخم و پوست اطراف آن بمالید. سپس به صورت عمودی و افقی در امتداد جای زخم پوست را مالش دهید.
با فشار کم شروع کنید و به تدریج فشار را افزایش دهید. با وارد آوردن فشار نباید آسیبی به جای زخم وارد شود، در عوض باید فشار کافی برای تقویت پوست وارد کنید تا تحریک کلاژن سازی انجام شود و پوست التیام یابد. برای نتیجه بهتر می‌توانید با لوسیون، کرم یا پماد تجویزی پزشک روی جای زخم را ماساژ دهید.

  • استفاده از پانسمان پلی اورتان

این پانسمان‌ها به اندازه کافی مرطوب و انعطاف‌پذیر هستند و تقریباً به بهبود هر زخمی کمک می‌کنند. استفاده از یک پانسمان پلی اورتان برای حدود شش هفته به جلوگیری از تشکیل اسکار کمک می‌کند.

  • ورزش نکنید

اگر به ورزش علاقه شدیدی دارید بعد از مراقبت بعد از برداشتن خال باید فعالیت خود را کمتر کنید و کمی استراحت کنید. در 48 ساعت اول، انجام هر گونه فعالیت شدید باعث تنش عضلانی در محل برداشتن خال می‌شود. همچنین جای خال باید همواره تمیز و خشک باشد اما با ورزش شدید ممکن است عرق روی زخم ریخته شود. 

  • اصلاح با تیغ ممنوع

برای مراقبت بعد از برداشتن خال لازم است که از وارد آوردن تنش به ناحیه مورد نظر جلوگیری کنید. اصلاح باعث تشدید جای زخم می‌شود. بنابراین، یک یا دو هفته از اصلاح محل مورد نظر خودداری کنید.  

  • از پاک کننده‌ها اجتناب کنید

در واقع، از هر گونه پراکسید یا دارویی که می‌تواند باعث تحریک محل زخم شود باید اجتناب کرد. برخی پاک‌کننده‌های پوست باعث تحریک و خارش می‌شوند و شما نباید به هیچ وجه محل زخم را تحریک کنید. در غیر اینصورت، جای زخم به راحتی خوب نمی‌شود و ممکن است اثر آن باقی بماند. 

مراقبت از زخم بعد از برداشتن خال

خال را به هر روشی که بردارید جای آن روی پوست زخم و اسکار باقی می‌گذارد. اسکار روش طبیعی بدن برای بستن رخم و التیام پوست است. با این حال، گاهی اوقات، جای زخم در اثر برخی عوامل غیر طبیعی می‌شود و در نتیجه اسکارهای برجسته و ناخوشایند ایجاد می‌کند. دو نوع اسکار ایجاد می‌شود:

  • اسکار هایپرتروفیک زمانی رخ می‌دهد که بدن در طول فرآیند بهبودی کلاژن زیادی تولید می‌کند. اسکار هایپرتروفیک بیشتر به دنبال سوختگی‌های جدی یا سایر آسیب‌های پوستی قابل توجه ایجاد می‌شود اما ممکن است بعد از هر زخم دیگری نیز ایجاد شود.
  • رشد غیرطبیعی بافت اسکار، که در افراد با پوست تیره‌تر شایع‌تر است، به عنوان اسکار کلوئید شناخته می‌شود. اسکارهای کلوئیدی بسیار بزرگتر از اسکارهای هایپرتروفیک هستند. برای از بین بردن این اسکارها به لیزر درمانی، تزریق کورتیکواستروئید یا سایر درمان‌ها برای کاهش سایز یا توقف رشد نیاز است. برخلاف اسکارهای هایپرتروفیک، کلوئیدها رشد کرده و فراتر از مرز ناحیه زخم اولیه پوست نیز گسترش می‌یابند.

زمان بهبودی اسکار یا زخم پس از برداشتن خال علاوه به نحوه نگه‌داری از زخم به شرایط فرد نیز بستگی دارد. افراد جوان‌تر زودتر از افراد مسن خوب می‌شوند. جای تعجب نیست که بسته شدن برش بزرگتر نسبت به برش کوچک‌تر نیز به زمان بیشتری احتیاج دارد. به طور کلی، انتظار داریم که زخم جای خال حداقل طی دو تا سه هفته بهبود یابد.
مراقبت بعد از برداشتن خال در روزهای اول برای جلوگیری از عفونت و دادن بیشترین شانس برای حداقل اسکار ضروری است. روش‌ها و محصولات مراقبتی متعددی وجود دارد که از آن‌ها برای به حداقل رساندن ظاهر اسکار پس از برداشتن خال استفاده می‌شود. به توصیه‌های پزشک یا پرستار در مورد نحوه مراقبت از زخم، نحوه تعویض پانسمان و استفاده از محصولات مراقبتی دقت کنید.

دوران نقاهت بعد از برداشتن خال

بعد از برداشتن خال فقط کمی زخم ایجاد می‌شود که نیاز به نگه‌داری دارد، اما این شرایط نمی‌تواند شما را از کار، درس و سایر فعالیت‌های روزانه بازدارد. زمان بهبودی زخم به سلامت کلی بدن شما و اندازه خالی که برداشته‌اید، بستگی دارد. احتمالاً دو تا سه هفته طول می‌کشد تا جای خال بهبود یابد. در این مدت، می‌توانید فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهید، اما ممکن است کمی درد نیز داشته باشید. محل زخم معمولاً بانداژ می‌شود و شما باید آن را تمیز نگه‌دارید تا از آسیب یا عفونت محافظت شود.
پزشک برای برداشتن خال از روی پوست از داروهای بی‌حسی برای جلوگیری از درد استفاده می‌کند. برخی از روش‌های برداشتن خال فقط به بی‌حسی موضعی در بالای پوست نیاز دارند، اما پزشک ممکن است داروهایی مانند لیدوکائین را نیز برای کاهش ناراحتی و درد تزریق کند. تحت این شرایط ممکن است تا چند روز پس از برداشتن خال در ناحیه احساس سوزش داشته باشید که خود به خود برطرف می‌شود.
اکثر روش‌های برداشتن خال، تکنینک‌های سریع و سرپایی هستند و دوران نقاهت ندارند. پس از عمل می‌توانید خود را به خانه برسانید و بلافاصله به محل کار یا تحصیل بازگردید.

پرسش و پاسخ درباره مراقبت بعد از برداشتن خال:

چه مدت طول می‌کشد تا جای زخم به طور کامل بهبود یابد؟

بر اساس نوع خال و میزان زخم متفاوت است اما احتمالاً دو تا سه هفته طول می‌کشد تا جای خال بهبود یابد.

4.5/5 - (6 امتیاز)
الهه فلاحی
الهه فلاحی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی شکیبا

3 پاسخ

  1. سلام .پزشک من فقط ب من یه کرم ترمیم کننده داد و پانسمان انجام نداد.الان حس میکنم زخم خال عفونت کرده و رنگ زرد گرفته،ولی خیلی شدید نیس و درد زیادی هم نداره،باید برم دکتر یا خودش خوب میشه؟؟

  2. پزشک به من فقط پماد تتراسایکلین داد
    اما نمیدونم تا چند روز باید استفاده کنم و بین هر بار استفاده باید زمانی بدون پماد باشه یا نه
    مثلا وقتی 3 ساعت پماد روی زخم بوده پاک کنم یه ساعت زمان بدم بعد پماد بزنم؟!
    یا اینکه هر بار که پماد رو پاک میکنم باید بشورم با شوینده یا فقط پاک کردن کافیه؟!
    دکتر هیچ پانسمانی هم نکرد شبا وقت خواب با صورتی که پر از پماده چکار کنم؟! میشه شبا از پماد استفاده نکرد؟!
    میشه به همه سوالام جواب بدین؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *