عوارض لیزر صورت چیست

عوارض لیزر صورت چیست؟

صورت تاثیرگذارترین قسمت بدن در زیبایی انسان است. تمرکز بسیاری از عمل های زیبایی نیز روی همین ناحیه است. بنابراین وجود موهای زائد نیز روی صورت برای افراد بسیار ناخوشایند است و به همین دلیل هم بسیاری اقدام به لیزر موهای زائد صورت می کنند. ولی احتمال بروز عوارض لیزر صورت برای افراد بسیار نگران کننده و آزار دهنده می باشد. در این مقاله قصد داریم شما را با عوارض لیزر صورت آشنا کنیم، پس با ما همراه باشید.

لیزر موهای زائد صورت

لیزر موهای صورت همان پرتوهای نور با طول موج خاص می باشد که توسط دستگاه لیزر روی مناطق خاصی از پوست متمرکز می شود. با این کار ملانین موجود در پوست که در مجاورت فولیکول های مو قرار دارد، پرتو نور را جذب می کند و با تبدیل شدن انرژی نورانی به انرژی گرمایی، فولیکول های مو آسیب می بینند و تخریب می گردند. به تدریج و با تکرار جلسات لیزر درمانی، فولیکول های مو قادر به رشد مو نخواهند بود و در ناحیه تحت لیزر، دیگر مویی رشد نخواهد کرد و موهای زائد به طور کامل از بین می روند. هم خانم ها و هم آقایان می توانند با استفاده از لیزر موهای زائد صورت دور ابروها، مابین ابروها (ابروی پیوندی)، پشت لب فوقانی، چانه، گردن، پشت سر و گردن و خط ریش آقایان را لیزر کنند.

عوارض لیزر صورت

به طور کلی لیزر موهای زائد صورت، روشی بی خطر و ایمن می باشد. عوارض لیزر صورت بسیار کم است؛ به خصوص اگر توسط یک اپراتور مجرب و ماهر، با استفاده از دستگاه های با تکنولوژی بالا انجام گیرد و به مراقبت‌های قبل و بعد از لیزر توجه شود. اما باید توجه داشت که پوست صورت نسبت به سایر نقاط بدن نازک‌تر و آسیب‌پذیرتر است و برای انجام لیزر صورت، فرد باید دقت بیشتر و مهارت بالاتری داشته باشد، بعضی از عوارض لیزر صورت که در موارد محدودی گزارش شده اند شامل موارد زیر می باشد:

عوارض لیزر صورت
  • ایجاد قرمزی، تورم و تحریک پوست از عوارض لیزر صورت می باشند که طبیعی هستند و ممکن است در بیشتر افراد ایجاد شوند اما کوتاه و موقتی می باشند و معمولا به طور خود به خود برطرف می‌شوند.
  • درد خفیف هم ممکن است ندرتا در افرادی که پوست حساس و نازکی دارند ایجاد شود ولی این عارضه نیز موقتی است و برطرف می شود.
  • پوسته پوسته شدن که عارضه ای موقتی می باشد و کاملا به نوع دستگاه لیزر مورد استفاده بستگی دارد، از دیگر عوارض لیزر صورت می باشد.
  • احتمال بروز عفونت بسیار کم است ولی اگر زخم در ناحیه لیزر وجود داشته باشد این احتمال تقویت می شود. باید توجه کنید که حتما به مراکز معتبر مراجعه نمایید که مطمئن باشد پروب لیزر برای هر مراجعه کننده به طور کامل تمیز و ضدعفونی می شود.
  • ممکن است در اثر عدم مهارت اپراتور لیزر، تاول هایی روی پوست ایجاد گردد.
  • تغییر رنگ پوست نیز در افراد دارای پوست های حساس گزارش شده است. پوست ناحیه ای که لیزر شده است ممکن است موقتا روشن تر یا تیره تر شود هرچند این عارضه نیز موقتی است و رنگ پوست بعد از مدتی به حالت قبل باز می گردد.
  • ممکن است لیزر صورت باعث ایجاد جوش شود با گرم شدن پوست، منافذ پوست باز می شوند و احتمال بروز آکنه افزایش می یابد.
  • از عوارض جدی‌تر لیزر صورت که ممکن است در اثر عدم مهارت اپراتور در استفاده از دستگاه یا دستگاه قدیمی ایجاد شود، بروز سوختگی می باشد.
  • ایجاد اسکار در اثر اشتباه اپراتور از عوارض جدی و متاسفانه ماندگار لیزر صورت می باشد.

برای جلوگیری از بروز این عوارض سعی کنید حتما به مراکز معتبر که دارای کادر درمانی متبحر هستند و از بروز ترین دستگاه ها با تکنولوژی بالا استفاده می کنند، مراجعه نمایید.

لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟

  • افرادی که باردار یا شیرده هستند.
  • افراد دارای بیماری های خاص که داروهای خاص مصرف می کنند باید قبل از انجام لیزر با پزشک خود مشورت کنند.
  • افراد که دارای اختلالات با منشا هورمونی هستند مانند کیست تخمدان، نازایی، بیماری‏های تیروئید، پریود نامنظم، سابقه تبخال و دیابت
  • افرادی که پوست خود را با استفاده از هر روش برنزه کرده اند.
  • افرادی که دارای زخم باز، حساسیت، جوش و آکنه در ناحیه مورد نظر هستند.
  • افرادی که موهای روشن، سفید، قرمز و خاکستری دارند.

عوارض لیزر موهای زائد و سرطان

این نگرانی که لیزر موهای زائد سرطان زاست برای بسیاری وجود دارد، اما می خواهیم در این مقاله به شما اطمینان دهیم که لیزر موهای زائد موجب بروز سرطان نمی شود. تحقیقات بالینی متعدد روی روش لیزر موهای زائد انجام شده است و ایمنی این روش از نظر پزشکی تایید شده است. همان طور که می دانید انرژی لیزر از نوع انرژی نور می باشد که در هنگام تماس با پوست به صورت انرژی گرمایی در می آید که برای بدن ضرری ندارد. همین طور این انرژی به صورت سطحی به پوست اعمال می شود و به لایه های عمقی پوست نفوذ نمی کند. هدف دستگاه‌های لیزر مو،تنها پیاز مو می باشد. البته، اپراتور لیزر نیز باید مهارت داشته باشد تا نور لیزر را به صورت مستقیم و طولانی مدت بر روی فولیکول‌های پوست قرار ندهد.

عوارض لیزر صورت در آسیب به چشم

همان طور که گفتیم در لیزر موهای زائد از اشعه‌ی پرقدرت استفاده می‌شود؛ بنابراین احتمال بروز آسیب به چشم در هنگام لیزر صورت وجود دارد به همین دلیل در بسیاری از مراکز معتبر برای حفاظت چشم مراجعه کنندگان در مقابل اشعه های لیزر، عینک‌های محافظ در اختیار افراد قرار می گیرند. با استفاده از این عینک ها احتمال بروز آسیب به چشم به شدت کاهش می یابد.

فواید لیزر صورت: آیا لیزر صورت خوبه؟

از جمله مزایای لیزر صورت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فواید لیزر صورت: آیا لیزر صورت خوبه؟
  • این روش به صورت تقریبا دائمی موهای زائد صورت را از بین می برد. اگر دوره ی درمان را تکمیل کنید، تا مدت ها نیاز به شارژ مجدد لیزر صورت نخواهید داشت.
  • در مقایسه با سایر روش های از بین بردن موهای زائد صورت مانند وکس و بند انداختن، درد بسیار کمتری دارد.
  • عوارض لیزر صورت بسیار کم است. موجب ایجاد زخم و آسیب به پوست نمی شود و حتی در مواردی پوست صورت را بسیار نرم می کند.

جمع بندی عوارض لیزر موهای زائد صورت

اگر دستگاه مورد استفاده دارای تکنولوژی جدید باشد و اپراتور لیزر در استفاده از دستگاه و عمل لیزر مهارت کافی داشته باشد، عوارض لیزر صورت بسیار محدود خواهند بود. به خاطر داشته باشید که استفاده مکرر و بیش از اندازه هر روشی از جمله لیزر موهای زائد، خطراتی را به دنبال خواهد داشت و ممکن است باعث آسیب های پوستی شود. حتما توصیه می شود که بین هر دوره لیزر، وقفه یک ماه تا یک ماه و نیم بدهید تا فولیکول های مو فرصت یابند تا خود را ترمیم کنند. بنابراین در درجه اول در انتخاب کلینیک زیبایی و اپراتور مورد نظر دقت کنید و سپس با تکمیل کردن دوره ی درمان از مزایای خوب لیزر صورت بهره ببرید.

پرسش و پاسخ درباره عوارض لیزر صورت:

لیزر صورت چند جلسه است؟

لیزر موهای زائد صورت با توجه به نوع و رنگ پوست و مو افراد ممکن است به صورت متفاوتی جواب دهد و امکان دارد برای شخصی 6 جلسه طول بکشد و برای شخص دیگری 10 جلسه ولی به طور متوسط بین 6 تا 8 جلسه برای تکمیل دوره درمان با لیزر نیاز می باشد.

آیا لیزر موهای صورت باعث لک می شود؟

احتمال ایجاد تغییر رنگ و بروز لکه‌های قهوه‌ای در اثر لیزر صورت وجود دارد. به خصوص اگر اپراتور لیزر مهارت کافی نداشته باشد. . اگر جلسات لیزر غیر اصولی و با طول موج لیزر نامناسب و تعداد دفعات کم یا زیاد انجام شود؛ لکه‌های قهوه‌ای روی پوست ظاهر می شوند. از طرفی اگر فرد پوست حساس و نازکی داشته باشد احتمال بروز این عارضه بیشتر خواهد شد. اما احتمال دارد که این لکه های پوستی دائمی نباشند و بعد از مدتی محو و کم رنگ شوند.

5/5 - (5 امتیاز)
الهه فلاحی
الهه فلاحی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی شکیبا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *