کبودی بعد از فیلر زیر چشم یکی از عوارضی است که ممکن است در بسیاری از افراد ایجاد شود. افتادگی پوست، خطوط ریز و چین و چروک از جمله عواملی است که ممکن است زیبایی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. تزریق فیلر از جمله راه های کاهش چین و چروک چشم می باشد. تزریق فیلر می تواند منجر به کبودی شود. کبودی نوعی آسیب پوستی است که در آن رگ های خونی زیر پوست بنا به دلایل مختلف مانند تزریق، فشار، آسیب و … پاره می شوند. این پاره شدن رگ ها موجب خون مردگی در زیر پوست و ایجاد لکه و کبودی می گردد که معمولا پس از مدتی به طور خود به خودی از بین می رود. اما گاهی بنا به دلایل مانند نوع آسیب و جراحت، ممکن است مدت زمان کبودی بیشتر طول بکشد. در این شرایط با استفاده از درمان و روش های متفاوت می تواند کبودی ها را از بین برد.
علت کبودی پس از تزریق فیلر زیر چشم
زیر چشم از جمله نواحی حساس صورت به شمار می رود. این ناحیه دارای پوست نازک و بوده که دارای مویرگ های فراوانی است. تزریق فیلر به زیر چشم کار بسیار حساس و پیچیده ای است. هرگونه اشتباه و عدم تجربه می تواند عوارض جبران ناپذیری را به جا بگذارد. کبودی بعد از فیلر زیر چشم، از جمله شایع ترین عوارضی است که ممکن است ایجاد شود. علت آن نیز پارگی مویرگ های سطحی پوست در اثر تزریق فیلر یا ژل است. این کبودی ها بسته به شدن ممکن است بین یک تا چند هفته از بین بروند. شدت کبودی معمولا یک روز پس از تزریق به حداکثر خود می رسد.
راهکار های خانگی و پزشکی برای از بین بردن کبودی بعد از فیلر زیر چشم
هنگامی که کبودی بعد از فیلر زیر چشم مدت زمان طولانی ماندگار باشد، نیاز است برای از بین بردن آن روش های درمانی استفاده شود. در ادامه به چند روش پزشکی و خانگی اشاره می کنیم :

- خودداری از استعمال دخانیات و مصرف الکل
یکی از نکات مهم پیشگیری آن است که تا 24 ساعت پس از درمان از استعمال دخانیات و مصرف الکل پرهیز نمایید. نیکوتین و الکل هر دو عامل تاثیرگزاری در افزایش کبودی بعد از فیلر زیر چشم می باشند.
- رژیم غذایی مناسب در پیش بگیرید
کنترل رژیم غذایی و مصرف فراورده های طبیعی، یکی از راهکارهای ساده برای کنترل کبودی زیر چشم بعد از تزریق می باشد. مصرف میوه ها و صیفیجات همچون: اسفناج، کلم، خیار سبز و… منبع غنی از ویتامین K به شمار می آیند و مصرف آنها توصیه می شود.
- استفاده از پماد آرنیکا :
گیاه آرنیکا یا گل همیشه بهار کوهی یک گیاه هومیوپاتی معروف است که از یک گیاه گلدار (Arnica montana) استخراج می شود. عصاره این گیاه به صورت قرص، پماد و کرم در دسترس می باشد. مصرف این دارو می تواند التهاب، کبودی و تورم بعد از تزریق فیلر را کاهش دهد. برای کاهش کبودی، می توانید از ژل و پماد پایه آرنیکا چند بار در روز روی کبودی استفاده کنید.
- عدم مصرف مکمل و دارو
از دیگر درمان های پزشکی برای کنترل کبودی بعد از فیلر زیر چشم، عدم استفاده از داروها و مکمل ها به صورت خودسرانه است. برخی داروها و همچنین برخی مکمل های غذایی معمولاً اثر رقیق کنندگی خون را نشان می دهند. این داروها ممکن است تشکیل پلاکتهایی را که خونریزی را متوقف میکنند و کبودی را کاهش میدهند، کند کنند. اگر پلاکت ها قادر به ترمیم مویرگ های پاره شده نباشند، می توانند خطر کبودی را افزایش دهند. بنابراین، برای به حداقل رساندن خطر کبودی، از مصرف داروهایی مانند آسپرین، مکمل های غذایی و NSAID ها مانند ناپروکسن و ایبوپروفن خودداری کنید. مکمل های غذایی رایجی که قبل از درمان باید از آنها اجتناب کرد عبارتند از: دانه چیا، روغن بذر کتان، کپسول اسید چرب امگا سه و سیر.
- کیسه یخ
از ریگر راه های کاهش کبودی بعد از فیلر زیر چشم استفاده از کمپرس یخ است. کیسه های سرد یخ به منقبض شدن رگ های خونی و کاهش جریان خون در محل های تزریق فیلر کمک می کند.
پرسش و پاسخ درباره کبودی بعد از فیلر زیر چشم:
آیا کبودی بعد از فیلر زیر چشم ممکن است خطرناک باشد؟
خیر. اغلب اوقات این کبودی ها با رعایت مراقبت ها به طور کامل از بین می روند و جای نگرانی ندارند.