این روزها همه به دنبال روش های کمتر تهاجمی برای جوانسازی پوست هستند. روش هایی که موجب ایجاد زخم، اسکار و خونریزی نشوند و عوارض محدودی به دنبال داشته باشند. دو روش جدید غیرتهاجمی روش آر اف و هایفو می باشند که هر دو نتایج عالی برای زیباجویان به دنبال دارند. ولی برای انتخاب بین این دو همیشه برای افراد سردرگمی پیش می آید بنابراین ما تصمیم گرفتیم که با معرفی کامل این دو روش تعیین کنیم که آر اف بهتره یا هایفو؟ پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
آر اف بهتره یا هایفو؟
اهداف درمانی آر اف و هایفو تقریبا یکسان هستند؛ هر دو روش ها به دنبال جوانسازی پوست، تحریک تولید کلاژن بیشتر در پوست و جلوگیری از پیری پوست هستند. اما این دو روش تفاوت هایی نیز با یکدیگر دارند که مشخص می کند برای هر شخص با توجه به شرایط خودش، آر اف بهتره یا هایفو؟ در ادامه ویژگی های این دو روش شامل شباهت ها و تفاوت ها را توضیح می دهیم تا افراد بتوانند روشی که برای خودشان مناسب تر است را انتخاب کنند.
شباهتهای آر اف و هایفوتراپی:
- هر دو این روش ها، جوانسازی کاملا طبیعی به پوست می بخشند که با تحریک تولید کلاژن توسط سلول های پوستی حاصل می شود.
- هر دو این روش ها، درمانهای غیر جراحی و غیرتهاجمی هستند که در نهایت منجر به سفت شدن وکاهش چین و چروک های پوست می شوند. مکانیسم عمل هر دو تقریبا مشابه است که با گرم کردن پوست و اعمال انرژی گرمایی به سلول های پوست، واکنش بازسازی کلاژن را در لایههای عمیق پوست القا می کنند.
- هر دو این روش ها جز کم خطرترین و کم عارضه ترین روش های جوانسازی پوست هستند، عوارضی مانند تورم و قرمزی بعد از این روش ها طبیعی می باشد که به مدت چند روز بعد کاملا برطرف می شوند.
تفاوتهای آر اف و هایفوتراپی:
- در روش هایفو (HIFU) از امواج اولتراسوند مادون قرمز با شدت بالا استفاده می شود و در روش آر اف (RF)از امواج فرکانس رادیویی استفاده می گردد؛ بنابراین فناوری های متفاوتی در این دو روش استفاده شده است که ممکن است هر کدام از این روش ها برای افراد مختلف پاسخ دهی متفاوتی داشته باشد.
- استفاده از امواج اولتراسوند (که همانند امواج مورد استفاده در سونوگرافی می باشد) در صنعت جوانسازی پوست به نسبت جدید می باشد ولی تکنیک مورد استفاده در آر اف به نسبت قدیمی تر و کار آزموده تر است.
- انرژی گرمایی که هایفو تولید می کند به سطح عمیق تری نفوذ می کند ولی انرژی گرمایی که آر اف تولید می کند می تواند گسترش بیشتری پیدا کند. هایفو فراتر از درم می رود و حتی به عضله هم می تواند برسد اما آر اف بیشتر روی لایه اپیدرم تمرکز می کند و از درم عمیق تر نمی رود؛ به همین دلیل شاید در مواردی بتوان گفت که هایفو اثرگذاری بیشتری دارد.
- هایفو به تنهایی یک درمان برای جوانسازی صورت محسوب می شود اما معمولا آر اف یک درمان تکمیلی است که برای اثرگذاری به چند جلسه نیاز دارد.
- هایفو بهترین انتخاب برای کاهش افتادگی می باشد؛ چرا که این روش به لایه های عمیق تر نفوذ می کند. بنابراین در مقایسه با آر اف دارای اثرات لیفتینگ بیشتری است.
- آر اف نفوذ سطحی تری در مقایسه با هایفو دارد بنابراین برای لیفتینگ نواحی ظریف مانند پلک های پایین و بالا مناسب تر است. همین طور این روش، گسترش انرژی بیشتری دارد؛ پس می تواند برای رفع کاهش حجم صورت انتخاب بهتری در مقایسه با هایفو باشد. نواحی اطراف دهان نیز به این روش پاسخ دهی بهتری دارند.
- هایفو و آر اف هر دو در تحریک تولید کلاژن نقش دارند؛ بنابراین در بازسازی بافت های پوست موثر هستند. در درمان چین و چروک و خطوط ریز، هر دو روش موثر هستند ولی خطوط و چین و چروک عمیق بهتر است با هایفو درمان شوند چون این روش به دلیل نفوذ بیشتر در عمق پوست، خاصیت سفت کنندگی بیشتری در مقایسه با آر اف دارد.
هزینه آر اف بهتره یا هایفو؟
هزینه هر یک از این روش ها به عوامل مختلفی بستگی دارد از جمله نواحی تحت درمان و شرایط پوستی فرد. بهتر است برای اطلاع از قیمت دقیق هزینه آر اف و هایفو با کلینیک تماس بگیرید. اما متوسط قیمت آر اف و هایفو به شرح زیر می باشد:
- آر اف: هزینه هرجلسه آر اف از 2 میلیون تومان تا ۳ میلیون تومان متفاوت می باشد.(سال 1402)
- هایفو: هزینه هر جلسه هایفوتراپی با توجه به دستگاه مورد استفاده، کلینیک و پزشک متخصص می تواند بین 3میلیون تومان تا 5 میلیون تومان باشد. (سال 1402)
هایفو تراپی | آر اف فرکشنال | |
امواج مورد استفاده | امواج فراصوت (اولتراسوند) | امواج رادیوفرکانس |
کاربرد | لیفت صورت، گردن و دکلته، رفع چین و چروکهای عمیق، درمان موثر افتادگیهای پوست | سفت کردن پوست، کاهش چین و چروکهای ریز، محو کردن جای زخم، اسکارها و ترکهای پوستی |
تعداد جلسات | 1 تا نهایتا 3 جلسه (در صورت نیاز، تمدید جلسات به صورت سالانه) | بین 3 تا 6 جلسه |
ماندگاری | 1 تا 2 سال | در صورت تکمیل دوره ی درمان 3 تا 5 سال |
هزینه | بین 3 تا 5 میلیون تومان | بین 2 تا 3 میلیون تومان |
در ادامه به بررسی دقیق تر این دو روش درمانی می پردازیم:
آر اف فرکشنال صورت
یکی از جدیدترین روش های جوانسازی پوست، لیزر آر اف فرکشنال (RF Fractional) می باشد که با کاربرد امواج رادیوفرکانس، موجب تحریک بافت پوست برای تولید کلاژن و الاستین می شود. با استفاده از دستگاه آر اف فرکشنال، گرما توسط امواج رادیوفرکانسی که در واقع طیفی از نور هستند، در ناحیه مد نظر ایجاد می شود و موجب تحریک سلول های پوست برای بازسازی خود می شود. انرژی ناشی از اعمال گرما توسط امواج رادیوفرکانس در ناحیه درم پوست که لایه ی میانی پوست می باشد، موجب تحریک تولید کلاژن توسط سلول های پوستی در این ناحیه می شود. استفاده از کلمه فرکشنال به معنای قطعه قطعه در نام این تکنیک به معنای این می باشد که به صورت تکه تکه در بافت پوست حرارت ایجاد می شود، بنابراین در قطعه ای از بافت که به آن گرما وارد شده است، سلول های قدیمی و پیر پوست تخریب و با سلول های جوان جدید جایگزین می شوند. نواحی اطراف نیز در طول این مدت فرصت می یابند که خنک شوند و روند ترمیم خود را آغاز کنند.
روش آر اف فرکشنال کاربردهای متنوعی دارد از جمله می توان برای کاهش چین و چروک صورت، افزایش استحکام و سفتی پوست، کاهش افتادگی و شل شدن پوست، رفع تیرگی پوست، کم کردن اثر آکنه و اسکار و رفع منافذ باز پوست از این روش معجزه آسای جدید جوانسازی پوست استفاده کرد.
کاندید مناسب انجام آر اف، افراد بالای 35 سال می باشند که تولید کلاژن در پوست آنها کاهش یافته است و قصد جلوگیری از پیری پوست را دارند. همه افراد با همه انواع پوست می توانند این روش را انجام دهند.
این روش غیرتهاجمی بدون ایجاد زخم و خونریزی انجام می گیرد، درد آن قابل تحمل است و دوران نقاهت ندارد و برای فرد برای انجام فعالیت های روزانه اش مشکلی ایجاد نمی کند.
ماندگاری نتایج آر اف به جنس پوست و سطح مشکل او بستگی دارد؛ یک جلسه درمان آر اف حدود ۶ ماه ماندگاری نتایج دارد، اما با طی کردن یک دوره آر اف که شامل ۳ تا ۶ جلسه است، ۶ تا ۸ ماه پس از پایان دوره درمان، نتایج به حداکثر می رسند و ممکن است ۳ تا ۵ سال دوام داشته باشد. جلسات ترمیم سالانه به ماندگاری بیشتر نتایج کمک می کند.
درباره فواید آر اف فرکشنال نیز بخوانید.
هایفوتراپی صورت
یکی از روش های نسبتا جدید برای جوانسازی و لیفت پوست هایفوتراپی است که هایفو (HIFU) مخفف حروف اول عبارت انگلیسی High-Intensity Focused Ultrasound می باشد که به معنای متمرکز ساختن امواج فراصوت با شدت بالا است. در این روش، دستگاه هایفو با متمرکز کردن امواج فراصوت (اولتراسوند) در لایه های پوست، حرارت ایجاد می کند. حرارت به سلول های پوستی موجود در ناحیه آسیب وارد می کند، که همین امر موجب تلاش سلول ها برای ترمیم خود می شود و در این مسیر تولید کلاژن افزایش می یابد. این روش در نهایت موجب تحریک کلاژن سازی در سلول های پوست و در نتیجه افزایش استحکام و قوام پوست، بدون تزریق هیچ گونه ماده ی غیر طبیعی به بدن، می شود.
هدف اصلی استفاده از هایفوتراپی کاهش سرعت پیری پوست می باشد؛ بنابراین از سن 25 سالگی به بعد می توان از این روش استفاده کرد. این روش بیشتر مناسب افرادی می باشد که از شل شدن و افتادگی خفیف تا متوسط پوست رنج می برند و افرادی که دچار افتادگی شدید پوست هستند؛ بهتر است از روش های دیگر جوانسازی استفاده کنند.
علاوه بر سفت کردن افتادگی های پوست؛ در کاهش چین و چروک های پوست؛ لیفت گونه ها، ابروها و پلک ها؛ صاف و سفت کردن پوست گردن و دکلته؛ بهبود خط شانه و اصلاح طرح خنده نیز کاربرد دارد.
در جلسات کوتاه درمانی که حدود 30 تا 90 دقیقه زمان می برد و برای مدت 1 تا 3 جلسه بسته به مشکل پوستی فرد؛ می توان نتایج عالی از این روش گرفت که بین یک سال تا دو سال ماندگاری دارد. این روش بدون ایجاد هیچ گونه محدودیتی برای فرد، بدون دوران نقاهت، بدون ایجاد زخم و خونریزی، یکی از کم عارضه ترین روش های جوانسازی حال حاضر تکنولوژی پزشکی می باشد.
جمع بندی آر اف بهتره یا هایفو
به خاطر داشته باشید که علی رغمی که هر دو این روش ها برای جوانسازی پوست، لیفت بافت پوست و کاهش چین و چروک های صورت بسیار موثر هستند ولی اثرگذاری هر کدام از این روش ها و همین طور تعداد جلسات مورد نیاز آنها، کاملا به دستگاه مورد استفاده، جنس پوست و سطح مشکل پوستی فرد بستگی دارد. توصیه ما این است که در یک جلسه مشاور با متخصص پوست و مو کلینیک ما یعنی دکتر شکیبا غلامزاده شرکت کنید و براساس شرایط شخصی خود، بهترین روش درمانی را انتخاب نمایید.
پرسش و پاسخ درباره آر اف بهتره یا هایفو:
کاربرد ترکیب هایفو و آر اف چیست؟
هر کدام از این روش ها به تنهایی، نتایج موثری در لیفت پوست دارند، اما می توان برای تاثیرگذاری بیشتر در لایه های مختلف پوست این دو روش را با هم ترکیب کرد. هدف اصلی در ترکیب این دو روش، افزایش تاثیرگذاری آنها در لیفت صورت می باشد.