معایب تزریق بوتاکس وژل در بارداری

آیا در دوران بارداری می توان بوتاکس یا فیلرهای پوستی تزریق کرد؟ آیا تزریق ژل در بارداری عوارضی به دنبال دارد؟ این سوالات بسیار رایج هستند، زیرا مادران باردار می خواهند از ایمنی کودک خود در هر شرایطی مطمئن باشند. بنابراین ما تصمیم گرفتیم در این مقاله به بررسی امکان تزریق ژل در بارداری بپردازیم؛ تا انتها با ما همراه باشید.

تزریق ژل در بارداری

ژل ها معمولاً از اسید هیالورونیک تشکیل شده اند که به طور طبیعی در بدن وجود دارد. انواع مختلفی از ژل های پوستی وجود دارد که هر کدام برای نواحی خاص صورت و بدن و برای ماندگاری طولانی مدت طراحی شده اند. می‌توانید از ژل های پوستی تقریباً در هر نقطه‌ای از صورت، از لب‌ها تا گونه‌ها و زیر چشم‌ها تا روی دست‌ها استفاده کنید. بیشتر ژل های پوستی بین 6 تا 12 ماه دوام دارند، اما ممکن است زودتر از این زمان نیز ژل به طور کامل توسط بدن تجزیه شود.

مواد تزریقی مانند ژل و فیلر توسط FDA برای زنان باردار یا شیرده تایید نشده اند. بنابراین تزریق ژل در بارداری به هیچ وجه توصیه نمی شود. با این حال، اگر آنها را در اوایل سه ماهه اول بارداری خود قبل از اینکه بدانید باردار هستید؛ دریافت کرده اید، نگران نباشید. بعید است که این درمان های زیبایی روی شما یا کودکتان تأثیر بگذارند.

تزریق بوتاکس در بارداری

بوتاکس حاوی یک نوروتوکسین برای فلج کردن عضلات خاص صورت است که می تواند تا شش ماه ماندگاری داشته باشد. رایج ترین محل تزریق در اطراف چشم و بین ابروها است. بوتاکس همچنین برای درمان میگرن یا تعریق بیش از حد کاربرد دارد. استفاده منظم از بوتاکس می‌تواند ماهیچه‌ها را طوری تربیت کند که قوی نباشند، بنابراین قدرت انقباض ماهیچه را پایین می آورد. هرچه عضله کمتر منقبض شود احتمال ایجاد چروک روی پوست کمتر می شود؛ پس تزریق بوتاکس را به عنوان یک درمان پیشگیرانه محبوب می شناسند. تزریق بوتاکس نیز در بارداری یا دوران شیردهی توسط FDA تایید نشده است.

چرا در دوران بارداری نمی توانم ژل تزریق کنم؟

دلیل اینکه زنان باردار و شیرده نباید ژل تزریق کنند (طبق FDA) به دلیل نوسانات هورمون های بارداری آنها است. این مسئله می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در جریان خون و همچنین تورم شود. به عبارت دیگر، ممکن است برای مادر مشکلاتی ایجاد کند نه کودک. به‌علاوه، بارداری موجب ایجاد تورم در قسمت های مختلف بدن حتی لب ها می شود، بنابراین تزریق ژل لب در بارداری معمولاً ایده خوبی نیست، به خصوص اگر ژل هایی را انتخاب می کنید که ماندگاری بالایی دارند.

بارداری و پس از زایمان نیز می‌تواند پوست زنان را تغییر دهد و باعث می‌شود تزریق انواع ژل و بوتاکس نتایج غیرمنتظره‌ای ایجاد کنند. با این حال، تحقیقات کمی در مورد اثرات و ایمنی مواد تزریقی و ژل‌ها برای زنان باردار یا شیرده انجام شده است. به دلیل این کمبود اطلاعات، FDA و بسیاری از پزشکان به زنان باردار توصیه می‌کنند قبل از تزریق ژل و بوتاکس تا پایان شیردهی (اگر قصد دارند) صبر کنند.

به جای تزریق ژل در بارداری چه گزینه ای وجود دارد؟

قابل درک است که شما می خواهید در دوران بارداری یا به عنوان یک مادر جدید، از نظر زیبایی به خود برسید؛ به ویژه اگر قبل از بارداری به طور مرتب تزریق ژل انجام می دادید. اگرچه هیچ مدرکی مبنی بر اینکه نوروتوکسین‌های موجود در بوتاکس یا اسید هیالورونیک موجود در ژل‌ها در بدن از طریق جریان خون گردش می‌کنند، وجود ندارد، بسیاری از مادران دوست دارند که از ایمنی خود و کودشان اطمینان حاصل کنند و از هرگونه عوامل خطر آفرین دوری کنند. بنابراین، در عوض چه کاری می توانید انجام دهید؟ کارهای زیبایی مجاز در بارداری چه مواردی هستند؟

راه‌های زیادی برای جوانسازی پوست و زیبایی در دوران بارداری یا در دوران شیردهی وجود دارند که نشان داده‌اند خطری برای نوزادان یا کودکان شیرخوار ندارند. یکی از محبوب ترین آنها میکرونیدلینگ است. این روش با استفاده از سیستم ترمیم و بازسازی بدن به پوست کمک می کند تا انعطاف پذیرتر، جوان تر و روشن تر به نظر برسد. برای نتایج بهینه، میکرونیدلینگ را با فیشال ترکیب کنید و با یک متخصص زیبایی برای درمان سرسخت‌ترین عارضه های پوستی در دوران بارداری مانند جوش و ملاسما مشورت کنید.

عوارض تزریق ژل در بارداری

اسید هیالورونیک، ماده اصلی موجود در ژل های زیبایی، مضر تلقی نمی شود زیرا به هر حال ماده ای است که بدن به صورت طبیعی تولید می کند، و برخی از پزشکان حتی آن را در دوران بارداری توصیه می کنند، چراکه خشکی پوست یک مشکل رایج در بین زنان باردار است و مکمل های اسید هیالورونیک به پوست کمک می کند رطوبت را جذب و حفظ کند. اما در مورد تزریق ژل در بارداری، باید گفت که آنها لزوما خطرناک نیستند زیرا اندازه مولکولی بزرگ اسید هیالورونیک موجب می شود که به طور سیستماتیک جذب نشود، و بنابراین بسیار بعید است که از طریق جفت به کودک شما برسد. هیچ مطالعه جامعی در مورد استفاده از ژل صورت در دوران بارداری انجام نشده است، اما ممکن است خطرات و عوارض جانبی بالقوه ای به خصوص برای کودک شما داشته باشد. از طرفی گفته شده که تزریق ژل در بارداری احتمال بروز اِدم و تورم را به شدت بالا می برد. بنابراین ممکن است عاقلانه باشد که تا زمانی که بارداری به پایان برسد، احتیاط کنید، در نهایت، سلامتی کودک شما اولین نگرانی شماست.

جمع بندی

بهتر است تزریق ژل در دوران بارداری انجام ندهید. اگر کمی صبر کنید تا بعد از دوران بارداری و شیردهی می توانید بوتاکس، ژل و فیلر های پوستی را به عنوان یک درمان زیبایی با خیال راحت انجام دهید. با وجودی که مطالعات روی عوارض و خطرات تزریق ژل در بارداری بسیار کم است، اما برای جلوگیری از احتمال هرگونه آسیب به مادر یا کودک، هیچ پزشکی توصیه به انجام این کار نمی کند. می توانید درباره تمام درمان‌های موجود که توسط FDA برای مادران تأیید شده‌اند، با تماس با کلینک ما اطلاعات بیشتری کسب کنید.

پرسش های متداول:

آیا تزریق فیلر گونه در دوران بارداری مجاز است؟

به طور کلی، با وجودی که فیلرها موادی بسیار ایمن هستند، ولی مطالعات بالینی نمی توانند از نظر اخلاقی روی افراد باردار انجام گیرند، بنابراین اکثر پزشکان صرفاً به دلیل احتیاط تزریق فیلر گونه را در دوران بارداری توصیه نمی کنند.

آیا تزریق ژل لب قبل از بارداری مجاز است؟

بله می توانید قبل از بارداری ژل لب تزریق کنید، اما توصیه می کنیم اگر قصد باردار شدن دارید، به صورتی برنامه ریزی کنید که تا بارداری تقریبا تمام ژل لب جذب شده باشد. به این علت که اثرات ژل لب در بارداری هنوز ناشناخته است، پس بهتر است جنبه احتیاط رعایت شود.

آیا می توان تزریق چربی صورت در بارداری انجام داد؟

مانند تزریق ژل در بارداری روی تزریق چربی در بارداری نیز مطالعات کافی صورت نگرفته است، بنابراین عوارض و خطرات آن مشخص نمی باشد. به همین دلیل نیز بسیاری از پزشکان توصیه می کنند در دوران بارداری چربی صورت تزریق نکنید.

5/5 - (5 امتیاز)
الهه فلاحی
الهه فلاحی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی شکیبا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *