- سریع ترین راه از بین بردن جای جوش
- 1. آر اف فرکشنال برای از بین بردن جای جوش
- 2. میکرونیدلینگ برای از بین بردن جای جوش
- 3. سابسیژن برای از بین بردن جای جوش
- سایر روش های از بردن جای جوش
- از بین بردن جای جوش خانگی
- کرم از بین بردن جای جوش
- چرا جوش می زنیم؟
- انواع جوش
- انواع جای جوش
- جمع بندی
- پرسش های متداول درباره از بین بردن جای جوش:
جوش صورت یکی از عارضه های پوستی است که به شدت زیبایی چهره را تحت شعاع قرار می دهد. همه افراد دوست دارند که پوستی صاف و یکدست داشته باشند ولی در اثر عوامل مختلفی پوست جوش می زند و در مواردی جای جوش بعد از برطرف شدن التهاب جوش روی صورت باقی می ماند. به همین دلیل این دسته افراد به دنبال راه های مختلف برای از بین بردن جای جوش هستند. در این مقاله قصد داریم این روش های مختلف را بررسی کنیم و سه مورد از بهترین روش ها یعنی آر اف، میکرونیدلینگ و سابسیژن را معرفی نماییم.
سریع ترین راه از بین بردن جای جوش
جوش و آکنه یکی از شایع ترین عارضه های پوستی هستند که حداقل یک بار همه افراد را در گیر کردند. اما جوش ها انواع مختلفی دارند که متاسفانه جای بعضی از جوش ها بعد از بهبودی به صورت گودی و تیرگی روی پوست باقی می ماند. از بین روش هایی که برای از بین بردن جای جوش کاربرد دارند؛ این سه روش بهترین هستند:
1. آر اف فرکشنال برای از بین بردن جای جوش
یکی از روش های بسیار موثر برای از بین بردن جای جوش، لیزر آر اف فرکشنال است. در این روش از امواج رادیوفرکانسی استفاده می شود که بعد از ورود به لایه های عمقی پوست، به انرژی گرمایی تبدیل می شوند و به سلول های پوستی آسیب وارد می کنند. سلول ها در روند ترمیم خود کلاژن بیشتری تولید می کنند که همین امر موجب بازسازی پوست می شود. فرورفتگی های ناشی از جای جوش و اسکار پر می شوند و پوست روشن تر می شود. با توجه به عمق و شدت عارضه پوستی ممکن است به 3 تا 6 جلسه آر اف برای از بین بردن جای جوش نیاز داشته باشید.
2. میکرونیدلینگ برای از بین بردن جای جوش
میکرونیدلینگ یکی از موثرترین روش ها برای از بین بردن جای جوش است. در این روش از یک دستگاه مخصوص استفاده می شود که دارای سری به شکل غلظتک است. این غلطتک دارای سوزن های ریزی است که با حرکت روی پوست موجب ایجاد خراش های سطحی روی پوست می شود. در نتیجه پوست برای ترمیم و بازسازی خود نیاز به تولید کلاژن بیشتری پیدا می کند که همین امر موجب کاهش فرورفتگی و تیرگی ناشی از جای جوش می شود و در نهایت موجب صافی و یکدستی پوست صورت می شود. این روش کمی دردناک است بنابراین حتما باید به مدت نیم ساعت قبل از شروع جلسات از پمادهای بی حس کننده مانند لیدوکائین روی پوست استفاده کرد. همین طور به دلیل ایجاد زخم های سطحی روی پوست، بعد از میکرونیدلینگ، صورت به شدت متورم، قرمز و کبود خواهد بود و چند روز طول می کشد تا پوست ترمیم شود و اثرات زخم ها کاملا برطرف شوند. اما حتی بعد از جلسه اول نیز اثرات میکرونیدلینگ در جوان و شاداب شدن پوست کاملا مشهود است. ممکن است در حین انجام میکرونیدلینگ، پزشک اقدام به استفاده از انواع سرم های تقویتی و ترمیمی پوست کند که همین امر به بهبود و بازسازی پوست کمک شایانی می کند. بعد از میکرونیدلینگ نیز معمولا پزشک توصیه به استفاده از کرم های ترمیمی زخم می کند تا التهاب و تورم با سرعت بیشتری بهبود یابند. حداقل به 3 جلسه میکرونیدلینگ با فاصله یک ماه تا یک ماه و نیم برای اثرگذاری این روش نیاز دارید.
3. سابسیژن برای از بین بردن جای جوش
می توان به جرئت گفت که سابسیژن بهترین روش برای از بین بردن جای جوش و اسکار است. از سابسیژن به خصوص برای از بین بردن جای جوش های قدیمی استفاده می شود. یک جلسه از این روش می تواند به اندازه چند جلسه از روش های دیگری موثر و کارساز باشد. بسیاری از پزشکان توصیه می کنند که ابتدا یک جلسه سابسیژن انجام گیرد و سپس با استفاده از روش های دیگر مانند میکرونیدلینگ، آر اف و غیره درمان ادامه یابد. علت این امر این است که سابسیژن موجب باز شدن چسبندگی بین لایه های پوستی که در اثر جوش ایجاد شده است، می شود. در واقع نوارهای الیافی در زیر لایه سطحی پوست وجود دارند که در هنگامی که جوش ملتهب است؛ ایجاد می شوند و پس از التیام جوش نیز همچنان باقی می مانند و موجب کشش لایه سطحی پوست و ایجاد فرورفتگی در پوست می شوند. سابسیژن دقیقا همین الیاف را پاره می کند و کشش روی لایه سطحی پوست را آزاد می کند. پس همین طور که می بینید سابسیژن یک درمان اساسی برای از بین بردن جای جوش در مقابل سایر روش های دیگر است. در این روش از سوزن های باریک و بلندی استفاده می شود که به کانولا معروف هستند و با کمک آنها چسبندگی های بین لایه های پوستی باز می شود. حتما باید بی حس کننده به پوست تزریق شود چرا که این روش دردناک است. کبودی و تورم بعد از سابسیژن تا چند روز باقی می ماند و برای کمک به ترمیم پوست و جلوگیری از بروز عفونت نیاز به استفاده از کرم های ترمیمی و کرم های ضد باکتریایی است.
در کل سابسیژن یک روش بسیار عالی برای از بین بردن جای جوش است و ترکیب آن با روشی مثل میکرونیدلینگ تنها در چند جلسه می تواند اثرات جوش، زخم و اسکار را به طور کامل از بین ببرد.
سایر روش های از بردن جای جوش
روش های دیگری نیز برای از بردن جای جوش وجود دارد که انتخاب آنها بهتر است براساس توصیه پزشکتان باشد. یکی از این روش ها تزریق انواع فیلر و ژل است که می توان جای فرورفتگی ها را پر کند، اما معمولا بعد از جذب کامل فیلر، اثرات آن نیز کاهش می یابد، بنابراین نتیجه دائمی برای از بین بردن جای جوش ندارد. استفاده از روش های پاکسازی و لایه برداری های شیمیایی قوی روش دیگر است. میکرودرم ابریژن نیز که با لایه برداری عمیق موجب بازسازی پوست می شود؛ از روش های موثر است.
از بین بردن جای جوش خانگی
روش های خانگی مختلفی وجود دارند که می توانند به ترمیم و بازسازی پوست برای از بردن جای جوش کمک کنند. استفاده از انواع روغن های گیاهی که اثرات ضدالتهابی و ضدباکتریایی دارند مانند روغن زیتون، روغن چای و روغن جوجوبا، استفاده از سرکه سفید، استفاده از ماسک عسل و دارچین که قابلیت ترمیم پوست و خاصیت اسکراب ملایم را دارد، استفاده از آلوئه ورا، آب خیار و سفیده تخم مرغ از روش های موثر در از بین بردن جای جوش به صورت خانگی هستند. این روش ها بر روی اسکارهای جوان اثرگذاری بیشتری دارند ولی برای از بین بردن جای جوش قدیمی باید از روش های تهاجمی تری استفاده کنید.
کرم از بین بردن جای جوش
کرم های متنوعی برای از بین بردن جای جوش در بازار موجود هستند که بهتر است قبل از مصرف هر کدام با پزشک خود مشورت کنید. اما استفاده از این کرم ها در مقابل روش هایی مانند آر اف، میکرونیدلینگ و سابسیژن دارای قدرت اثرگذاری بسیار کمتری هستند؛ همین طور ممکن است مدت زمانی بسیار زیادی طول بکشد تا عمق و اثر جوش بعد از استفاده از کرم کاهش یابد.
چرا جوش می زنیم؟
در سنین مختلف به دلایل متنوعی جوش روی صورت پدیدار می شوند؛ جوش صورت می تواند در اثر چربی بیش از حد پوست، جمع شدن سبوم و سلولهای مرده در منافذ پوست و فولیکول های مو، تجمع باکتریها و عوامل عفونت زا در منافذ پوست، تغییرات هورمونی در دوران بلوغ که منجر به افزایش تولید سبوم توسط غدد مربوط به آن میشود، تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی، بارداری، زایمان و شیردهی، مصرف داروهای خاصی مانند داروهای حاوی کورتیکواستروئیدها، تستوسترون یا لیتیوم، رژیم غذایی نامناسب، اضطراب و استرس و ژنتیک ایجاد شود.
انواع جوش
جوش ها انواع مختلفی دارند از جمله جوش سرسفید، جوش سرسیاه، ندول، پاپول، پاسچول و کیست. اکثر این جوش ها یا در اثر بسته شدن منافذ پوست با چربی، سلول های مرده یا عفونت ایجاد می شوند مانند جوش سر سفید، جوش سرسیاه یا در اثر فعالیت باکتریایی یا اثرات هورمونی که این دسته از جوش ها قرمز، متورم و بزرگ هستند. توصیه می کنیم به هیچ وجه به هیچ نوع از این جوش ها دست نزنید و آنها را تحریک نکنید چراکه هم موجب گسترش عفونت می شود و هم جای جوش روی صورت باقی می ماند. بهترین درمان مراجعه به پزشک و استفاده از انواع کرم ها و تونیک های ضد جوش است.
انواع جای جوش
اسکار باقی مانده بعد از برطرف شدن التهاب جوش معمولا به دو صورت ایجاد می شوند: هایپروتروفیک و آتروفیک. در اسکارهای هایپروتروفیک، بافت اضافی تشکیل می شود و جای جوش برآمده است و در اسکارهای آتروفیک، جای جوش به صورت فرورفتگی دیده می شوند. در بعضی موارد تیرگی های سطحی در جای جوش ایجاد می شوند، که به آنها هایپرپیگمنتیشن میگویند.
برای از بین بردن هر کدام از این انواع جای جوش ها ممکن است نیاز به کاربرد روش های درمانی مختلفی باشد؛ بنابراین توصیه می کنیم حتما به یک پزشک متخصص پوست، مو و زیبایی مراجعه نمایید تا بعد از بررسی دقیق پوست شما، روش مناسب را پیشنهاد دهد.
جمع بندی
اگر صورتتان جوش می زند بهترین راهکار این است که به پزشک متخصص مراجعه نمایید و برای درمان جوش ها به طور اساسی اقدام کنید. ممکن است نیاز به مصرف دوره ای دارو و استفاده از تونیک های ضدالتهابی و ضدباکتریایی داشته باشید. به هیچ وجه دست به جوش ها نزنید و آنها را تخلیه نکنید. اکثر جوش ها که به این صورت تخلیه می شوند، اسکارهای بدی روی پوست به جای می گذارند. در صورتی که اسکارهای جوان دارید می توانید از انواع روش های خانگی از بین بردن جوش یا انواع کرم های ترمیمی مخصوص جای جوش استفاده نمایید. اما اگر جای جوش قدیمی دارید اکثر این روش ها موثر نخواهند بود و نیاز به استفاده از روش های موثرتری مانند آر اف، میکرونیدلینگ و سابسیژن خواهید داشت. تنها چند جلسه از هرکدام از این روش ها می توان به طور موثری موجب کاهش فرورفتگی های پوستی و لکه های تیره جای جوش بشوند.
منبع: boil scars
پرسش های متداول درباره از بین بردن جای جوش:
چه داروی برای از بین بردن جای جوش مناسب است؟
تتراسایکلین، موپیروسین، هیدروکورتیزون، آنتی بیوتیک سیستمیک، داکسی سایکلین، آزیترامایسین، کلیندامایسین از بهترین داروی از بین بردن جای جوش هستند. بهتر است مصرف این داروها باید با توصیه پزشک انجام گیرد.
آیا ویتامین سی برای از بین بردن جای جوش موثر است؟
ویتامین سی یک عامل موثر برای کاهش رنگدانه و ملانین موجود در پوست است. می توان از مواد طبیعی حاوی ویتامین سی مانند آب لیمو یا سرم ها و کرم های ویتامین سی برای کاهش لکه های تیره جای جوش استفاده کرد.
سریع ترین روش از بین بردن جای جوش کدام است؟
هیچ روش درمانی نمی تواند موجب از بین بردن جای جوش در چند روز شود، برای بهبود عمقی و بازسازی کلی پوست خود باید به پوستتان زمان دهید تا روند ترمیم را تکمیل کند؛ اما می توان تزریق انواع فیلرهای پوست را به عنوان سریع ترین روش از بین بردن جای جوش معرفی کرد. این روش بالافاصله موجب پر کردن جای جوش می شود و همین طور اثرات ترمیمی و جوانسازی روی پوست دارد. اما نسبت به روش های دیگر مانند سابسیژن و میکرونیدلینگ، قدرت درمان کمتری دارد و بعد از جذب کامل فیلر، اثرات آن نیز کاهش می یابد.