- عوامل موثر بر برگشت موهای زائد بعد از لیزر
- چگونه از بازگشت موهای زائد بعد از لیزر پیشگیری کنیم؟
- چه تعداد جلسه برای از بین بردن موهای زائد بدن از طریق روش لیزر لازم است؟
- آیا میتوان گفت روش لیزر یک روش دائمی برای از بین رفتن مو های زائد است؟
- با استفاده از روش لیزر چگونه موهای زائد بدن از بین میروند؟
- به طور کلی موهای بدن انسان سه مرحله رشد دارند:
- رویش موهای زائد بدن بعد از لیزر به چه صورت خواهد بود؟
- سوالات درمورد علت اصلی برگشت موهای زائد بعد از لیزر:
لیزر یکی از راه های از بین بردن موهای زائد پوست میباشد. موهای ضخیم و زائد پوست از طریق دستگاه لیزر حذف میشوند تا شما پوستی صاف و درخشان داشته باشید. روش لیزر با اینکه یک روش دائمی شناخته شده است اما به خاطر اینکه بعضی از موها مجددا رشد میکنند و به طور کل از بین نمیروند، برخی از پزشکان این روش را یک روش دائمی نمیدانند. در این مقاله ما قصد داریم شما را به صورت کامل با علت اصلی برگشت موهای زائد بعد از لیزر آشنا کنیم. برای آشنایی بیشتر با این موضوع در ادامه مطلب با ما همراه شوید.
عوامل موثر بر برگشت موهای زائد بعد از لیزر
عوامل زیادی میتواند علت اصلی برگشت مو های زائد بعد لیزر باشد و زمینه را فراهم برای برگشت مجدد موها فراهم کنند. همینطور نوع موها و رنگ پوست فرد از جمله علت اصلی برگشت موهای زائد بعد از لیزر میباشد. با همه این موارد روش لیزر میتواند سبب صدمه به فولیکول های مو شود ولی قادر نیست به طور کل آن ها را از بین ببرد. بعد از گذر زمان این احتمال وجود دارد که فولیکول های مو احیا شوند و مجددا رویش کنند. در ادامه به صورت کامل به توضیح دلایل برگشت موهای زائد بعد از لیزر میپردازیم:
- تاثیر رنگ مو و پوست در بازگشت موهای زائد بعد از لیزر
در کسانی که دارای پوست روشن تری هستند، لیزر موهای زائد نتیجه بهتری را خواهد داشت. و دلیل آن این میباشد که تفاوت رنگدانه ها باعث میشود تا لیزر، بتواند به آسانی مو ها را هدف گرفته و به فولیکول برسد و سرانجام آن را کاملا از بین ببرد. کسانی که موهای روشن و پوست تیره رنگ دارند به تعداد جلسه های لیزر بیشتری نیاز دارند چون ممکن است بعد از لیزر، برگشت موی زائد بیشتری را تجربه نمایند. توصیه میشود تا برای گرفتن نتایج دائمی، نوع لیزر مناسب با رنگ پوستتان را انتخاب کنید. به عنوان مثال برای افرادی که دارای پوست تیره هستند لیزر هایی که طول موج بلندتری دارند بهتر عمل میکنند.
- تعداد جلسه های مورد نیاز برای حاصل شدن نتیجه دائمی حاصل از لیزر موهای زائد
برای هر فردی تعداد جلسه های مورد نیاز به جهت لیزر موهای زائد، طبق رنگ پوست، نوع و یا ضخامت موها متفاوت است. و به صورت کلی، افرادی که دارای موهای ضخیم تر و تیره هستند، برای لیزر به تعداد جلسات کمتری نیاز دارند. برای مثال زمانی که لیزر در قسمت هایی همچون زیر بغل و چانه که موهای بسیار مقاومی، انجام میشود، به جلسات درمانی بیشتری نیاز دارد تا نتیجه بهتری حاصل گردد. ولی در بیشتر اوقات توصیه هر فرد میشود لیزر را به مدت ۶ الی ۸ جلسه پشت سر هم انجام دهد.
- کیست تخمدان، یکی دیگر از اصلی ترین دلایل رشد مجدد مو بعد از لیزر موهای زائد
سندرم تخمدان پلیکیستیک یکی دیگر از دلایل برگشتن موهای زائد بعد از لیزر است. سندرم تخمدان پلیکیستیک از هر ۵ خانم حدود یک نفر را درگیر مینماید. در اثر این کیست تغییراتی در بدن فرد اتفاق میافتد که میتوان به تولید هورمونهای مردانه، اضافه وزن و افزایش رشد مو ها اشاره کرد. بعد از لیزر موهای زائد رشد مجدد مو ها به علت تغییرات هورمونی بسیار رایج است. بر اثر تغییرات هورمونی موهایی که رشد مینمایند ضخیم و سیاه بوده و به سختی اصلاح میشوند. سندرم تخمدان پلیکیستیک با مراجعه کردن به پزشک متخصص زنان کاملا قابل درمان است و جای هیچ گونه نگرانی در افراد نیست.
- کیفیت دستگاه لیزر موهای زائد
بی کیفیت بودن دستگاه لیزر میتواند بعد از لیزر علت اصلی برگشت موهای زائد باشد. گرما و شدت تابش اشعه لیزر که از این دستگاه حاصل میشود بایستی بتواند فولیکولهای مو را از بین ببرد. و همچنین باعث آسیب و سوختن پوست نگردد، پس شما باید در انتخاب مرکز زیبایی و دستگاه انجام لیزر موهای زائد دقت بسیار زیادی را به خرج دهید.
چگونه از بازگشت موهای زائد بعد از لیزر پیشگیری کنیم؟
- هر جلسه که شما به لیزر میروید، حدود پانزده درصد موهای بدنتان در حالت آناژن نابود میشوند. این فرایند تا وقتی که همه ی موهای بدنتان از بین بروند، ادامه خواهد داشت. بعد از کامل شدن جلسه های لیزر به طور تقریبی نود درصد مو های شما از بین خواهد رفت، ولی در کل این روش را نمیتوان یک روش دائمی در نظر گرفت. اکثر مواقع پزشکان متخصص پیشنهاد میکنند که هر شش ماه یکبار و یا هر یک سال یکبار به منظور ترمیم به لیزر بروند تا نتیجه کار رضایت بخش باشد. این جلسه های لیزر باعث دائمی بودن فرایند از بین رفتن موهای زائد میشود و در این زمینه کمک زیادی میکند.
- برای اینکه علت اصلی برگشت موهای زائد بعد از لیزر را پیدا کنید و از بازگشت مجدد موها پیشگیری کنید، لازم است از کندن مو های بدن خود پرهیز کنید. از جمله روش هایی که موجب ضخیم شدن و پر پشت شدن موهای بدن شما میشود، روش اپیلاسیون و وکس موهای زائد بدن میباشد. به خاطر همین علت خوب است به هیچ وجه در جلسه های لیزر موهای زائد بدن از روش اپیلاسیون و موم استفاده نکنید.
- همواره پوست خود را مرطوب نگه دارید: همیشه پوست خشک بدن مستعد خشک شدن است. چرا که اگر پوست خشک داشته باشید، بعد از لیزر پوست شما پوسته پوسته میشود و ترک های خفیفی در پوست ایجاد میشود.
- برای مرطوب نگه داشتن پوست، شما میتوانید از لوسیون های مرطوب کننده و نرم کننده های پوستی و غیره استفاده کنید.
- اختلالات هورمونی را درمان کنید.
- از جمله عواملی که موجب رویش موهای زائد در بدن میشود، وجود اختلالات هورمونی در بدن زنان میباشد. به همین خاطر بهتر است، آزمایش خون انجام دهید تا همواره سطح هورمون های بدن خود را در حالت نرمال نگه دارید.
- تعداد دفعه های شیو را به حداقل برسانید.
- با همه این ها خیلی از پزشکان پیشنهاد میکنند که از روش شیو کردن موهای زائد بدن پیشگیری کنید.
چه تعداد جلسه برای از بین بردن موهای زائد بدن از طریق روش لیزر لازم است؟
به طور واضح و دقیق نمیتوان گفت که برای از بین بردن موهای زائد بدن به چند جلسه لیزر نیاز است. با همه این ها معیار های خیلی زیادی وجود دارد که بر اساس آنها میتوان تعداد جلسه های لیزر لازم برای از بین بردن موهای زائد بدن را تعیین کرد. از جمله عواملی که میتوانند در تعیین کردن تعداد جلسه های لیزر تاثیرگذار باشند، ضخامت موهای بدن و اختلالات هورمونی و رنگ پوست افراد و غیره میباشد. همانگونه که میدانید سیستم بدنی آقایان با سیستم بدنی و خانمها فرد دارد، به همین خاطر تعداد جلسه های لازم برای از بین بردن موهای زائد آن ها هم با توجه به فرق در عوامل بیولوژیکی که وجود دارد متفاوت خواهد بود. در حالت کلی همه افراد لازم است که برای لیزر موهای زائد بدن بین ۶ الی ۸ جلسه برای لیزر به مراکز مربوطه مراجعه کنند.
لازم است بدانید این تعداد جلسه ها میتواند با توجه به سیستم بدنی افراد که متفاوت است، فرق داشته باشد.
بازه زمانی بین هر جلسه به چرخه زمانی رشد موها وابسته است. به طور تقریبی بین سی الی چهل روز متغیر میباشد، خوب است فاصله زمانی موجود بین جلسه های لیزر را به تعویق نیندازید. در حالت معمولی موها جهت تکمیل شدن چرخه رویش خود به چهار هفته نیاز دارند، اگر این چهار هفته تکمیل نشود، بازده و نتیجه بهتری از روش لیزر دریافت نخواهید کرد.
آیا میتوان گفت روش لیزر یک روش دائمی برای از بین رفتن مو های زائد است؟
در حالت کلی میتوان گفت لیزر موهای زائد بدن یک روش دائمی میباشد. چرا که در این روش موهای زائد روی پوست رشد نمیکنند و اگر هم این موها رشد کنند، تعدادشان خیلی کم بوده و این مو ها نازک خواهد بود. بنابراین این مو ها در ظاهر به صورت کرک دیده میشوند.
همینطور لازم به ذکر است روی نتیجه لیزر، رنگ پوست فرد، ضخامت مو های بدن انسان و نوع دستگاه هم تاثیر میگذارد.
با استفاده از روش لیزر چگونه موهای زائد بدن از بین میروند؟
روش لیزر یکی از روش هایی میباشد که با تقویت فوتونها، پرتوی نور تک رنگی به وجود میآورد. همچنین لیزر یک وسیله ای الکترونیکی میباشد. دستگاه لیزر با توجه به قابلیت هایی که داره به اعماق پوست نفوذ کرده و موجب از بین رفتن موهای زائد پوست میشود. اما خیلی از سوالاتی که برای طرفداران لیزر پیش میآید، این است که علت اصلی برگشت موهای زائد بعد از لیزر چیست.
جهت آشنایی خیلی بیشتر روش از بین رفتن موهای زائد بدن توسط دستگاه لیزر، میبایست ابتدا با چرخه رشد موهای زائد آگاهی داشته باشید.
به طور کلی موهای بدن انسان سه مرحله رشد دارند:
- آناژن
مرحله آناژن، رشد فعال موی بدن شناخته میشود. قسمت پایانی فولیکول مو به دل و ذخیره خون به وسیله پاپیلای پوستی انتقال داده میشود.
- کاتاژن
در مرحله کاتاژن فولیکول های مو به طور کل از بین میروند.
- تلوژن
این مرحله از رشد موی بدن انسان به عنوان مرحله استراحت مو شناخته شده است. در مرحله تلوژن بازمانده های پیاز مو غیرفعال است و به آسانی باقیمانده موها از بین میروند. از جمله توانایی و قابلیت های لیزر موهای زائد بدن این است که میتوانند نور پرتوی لیزر را به شکل گرما در بیاورند. انرژی که در این حالت به دست میآید، به ملانین و پوست به بدن انتقال داده میشود. فولیکول های مو گرما دریافت میکنند و بافت اطراف آن آسیب میبینند، از این را نور توسط رنگدانه های مو جذب میشوند. کار رنگدانه های تیره جذب نور دریافت شده است و آن را به گرما تبدیل میکنند. سپس گرما روی فولیکول های مو تاثیر میگذارد تا از رشد موهای بدن پیشگیری کنند. برای نابود شدن موهای زائد پوست انسان میبایست در ابتدا فولیکول های مو ضعیف شده و به طور کل از بین بروند. برای انجام گرفتن این کار لازم است، این اقدامات در دمای ۷۰ درجه سانتیگراد صورت بگیرد. به دلیل اینکه موهای ضخیم تر و تیره تر و دارای رنگدانه های بیشتری هستند، نور بیشتری را به خود جذب میکنند. جهت از بین بردن موهای زائد پوست، اشعه لیزر باید به لایه های انتهایی پوست نفوذ کند و فولیکول های مو از این طریق ضعیف شده و به طور کل از بین بروند.
رویش موهای زائد بدن بعد از لیزر به چه صورت خواهد بود؟
جالب است بدانید بیشتر مواقع ریزش مو ها مدتی بعد از انجام لیزر شروع میشود. اگر همه جلسه های لیزر کامل و بدون فاصله باشد یقینا رویش مو های زائد بدن متوقف خواهد شد. تنها قسمت خیلی کمی از مو ها ممکن است دوباره شروع به رویش کنند که این تعداد از مو های بدن انسان با جلسه های ترمیم لیزر از بین خواهد رفت. ولی بعد از گذراندن این جلسات باز هم تعداد اندکی از موهای زائد، رشد خواهند کرد. با همه این ها رشد موهای زائد بعد از لیزر به حداقل میرسد. شاید علت اصلی برگشت موهای زائد بعد از لیزر دلیل خاصی نداشته باشد و همانند همه روش ها، این روش نیز به طور صد در صد نتیجه نمیدهد.
سوالات درمورد علت اصلی برگشت موهای زائد بعد از لیزر:
آیا لیزر موهای زائد برای تمام افراد مناسب است؟
خیر، لیزر موهای زائد برای همه افراد مناسب نمیباشد و در صورت دارا بودن بعضی شرایط پزشکی، این روش توصیه نمیگردد. بر فرض مثال، افراد دارای پوست تیره و موی روشن، خطر سوختگی پوست را خواهند داشت.
چه مدت طول میکشد تا نتایج لیزر مشخص شود؟
برخی از افراد در هفت تا ده جلسه نتايج قابل مشاهدهای را تجربه مینمایند، اما سایر افراد به بیشترین جلسات نیاز دارند.
آیا لیزر موهای زائد خطرناک است؟
اگر با دقت از لیزر استفاده نشود دارای خطرات جانبی مثل سوختگی، التهاب پوست، تغییر رنگ پوست و حتی عفونت میشود.