تزریق ژل یکی از روشهای مؤثر و پرطرفدار برای از بین بردن چینوچروک صورت و جبران حجم ازدسترفته در بخشهای مختلف بدن است. همچنین اگر در اجزای صورت نظیر ابروها، لبها و دو طرف صورت، حالت نامتقارن وجود داشته باشد، با استفاده از این روش میتوان آن را برطرف کرد؛ اما با تمام این تفاسیر، این عمل نیز مثل دیگر عملهای زیبایی ممکن است عوارضی به همراه داشته باشد. پیشنهاد میکنیم که قبل از تزریق ژل، حتماً با عوارض این عمل و روشهای پیشگیری از ابتلا به آن آشنا شوید. گلوله شدن ژل لب یکی از عوارض شایعی است که بعد از تزریق ژل برای اکثر زیباجوها اتفاق میافتد. در ادامه این مطلب با بررسی علت این اتفاق، روشهای پیشگیری و درمان این عارضه همراه ما باشید.
علت گلوله شدن ژل لب
اولین موضوعی که باید به آن بپردازیم این است که چرا بعد از تزریق، ژل گلوله میشود. دلایل مختلفی برای این اتفاق وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
- عدم مهارت کافی در تزریق ژل: میتوان گفت که اصلیترین دلیلی گلوله شدن ژل لب، نداشتن مهارت است. اگر پزشکی که برای تزریق ژل لب به آن مراجعه میکنید، مهارت کافی در این کار نداشته باشد، ژل بهصورت یکنواخت پخش نشده و در بعضی قسمتها حالت سفت و گلولهای پیدا میکند؛ بنابراین درصورتیکه قصد دارید تزریق ژل انجام دهید، حتماً از مهارت و تخصص پزشک خود اطمینان پیدا کنید.
- تزریق ژل با حجم زیاد: قبل از تزریق ژل، باید حتماً یک جلسه مشاوره با دکتر متخصص برای شما تنظیمشده و در این جلسه پزشک وظیفه دارد که با توجه به حالت لبهای شما و مدل موردنظرتان، میزان ژل موردنیاز جهت رسیدن به مدل مدنظر شما را مشخص کند. درصورتیکه مقدار ژل بیشتر از اندازه موردنیاز شما باشد، بعد از تزریق ژل گلوله شده و حالت بدی به لبهای شما میدهد.
- تزریق ژل با کیفیت پایین: قبل از مراجعه به کلینیکهای زیبایی جهت انجام تزریق ژل، حتماً با برندهای معتبر ژل آشنا شوید، زیرا در صورت استفاده از یک برند بیکیفیت، این ژل کیفیت لازم را برای حالت دادن به لبهای شما نخواهد داشت و در مجاورت آب و دیگر مواد موجود در لبها، گلوله میشود.
- عدم رعایت مراقبتهای پس از تزریق ژل لب: علاوه بر مهارت پزشک و باکیفیت بودن ژل، رعایت مراقبتهای پس از تزریق توسط خود شما نیز نقش مهمی در پیشگیری از گلوله شدن ژل لب دارد. بعد از تزریق ژل، باید موبهموی دستوراتی که پزشک متخصص برای مراقب پس از تزریق به شما میدهد را رعایت کنید. همچنین مراقب باشید که بههیچوجه محل تزریق را فشار نداده و از خوردن غذاهای سفت که باعث جابهجا شدن ژل میشوند، پرهیز کنید.
- حساسیت به ژل: حتی اگر تمام موارد قبلی را رعایت کنید، باز هم ممکن است که بعد از تزریق، ژل گلوله شود و اصلیترین دلیل این اتفاق میتواند حساسیت شما به ژل تزریقشده به لبهایتان باشد. معمولاً این حساسیت به شکل سفت شدن ناحیهای که ژل به آن تزریق شده، نمایان میشود که در این صورت باید بلافاصله برای تخلیه ژل و درمان، به پزشک خود مراجعه کنید.
روشهای پیشگیری از گلوله شدن ژل لب
اولین اقدامی که برای جلوگیری از گلوله شدن ژل لب باید انجام دهید این است که زمان کافی را صرف پیدا کردن یک پزشک متخصص با مهارت بالا کنید. در چنین حالتی از مقدار ژل استفادهشده و مهارت پزشک اطمینان پیدا خواهید کرد. برای پیدا کردن یک پزشک خوب در ابتدا باید یک کلینیک معتبر پیدا کنید که همه خدمات خود را توسط پزشکان متخصص انجام میدهد. علاوهبراین برای اطمینان بیشتر از مهارت پزشک، میتوانید با مراجعین قبلی که این عمل زیبایی را در این کلینیک انجام دادهاند، مشورت کنید تا مطمئن شود به کلینیک مناسبی مراجعه کردهاید.
روش دیگری که برای جلوگیری از گلوله شدن ژل وجود دارد، رعایت کامل مراقبتهای پس از تزریق ژل است. بهطور مثال نباید به محل تزریق فشار وارد کنید و از لوازمآرایشی غیربهداشتی و دارای مواد شیمیایی برای آرایش استفاده نکنید. همچنین تا چند ساعت بعد از تزریق نباید دراز بکشد و هنگام استراحت نیز باید مراقب باشید که همیشه سر خود را در موقعیتی بالاتر از بدن خود قرار دهید. در صورت رعایت این نکات، پس از تزریق، ژل امکان سازگاری با بدن شما را پیداکرده و نتیجه دلخواه را به شما خواهد داد. موارد دیگری که برای جلوگیری از گلوله شدن ژل لب باید رعایت کنید عبارتاند از:
- تا 48 ساعت از آرایش و استفاده از رژ لب خودداری کنید.
- از برخورد آب و دست با محل تزریق تا 48 ساعت خودداری کنید.
- نباید از دوش آب گرم و سونا استفاده کنید.
- بعد از تزریق ژل، استعمال دخانیات و مشروبات الکلی ممنوع است.
- تا 24 ساعت نباید روی گونه بخوابید.
- تا 48 ساعت بعد از تزریق، با مرطوبکننده لبهای خود را مرطوب کنید.
- تا 24 ساعت از ماساژ و فشار به محل تزریق خودداری کنید.
تشخیص گلوله شدن ژل لب
برای تشخیص گلوله شدن ژل لب، نیازی به معاینه بخصوصی نیست. ممکن در حین غذا خوردن یا صحبت کردن، متوجه توده موجود در لبهای خود شوید یا اینکه هنگامیکه روبهروی آینه ایستادهاید، متوجه حالت غیرطبیعی لبهای خود شوید. بهاینترتیب متوجه گلوله شدن ژل خواهید شد و باید برای درمان دست عمل بزنید.
- انواع تودههای ایجادشده پس از تزریق لب
بعد از تزریق، ممکن است دو نوع توده در لبها ایجاد شود. اگر توده ایجادشده به دلیل تهنشین شدن ژل ایجاد شده باشد، میتوان با یک ماساژ ساده و تخصصی که باید حتماً توسط پزشک انجام شود، آن را برطرف کرد.
اما اگر توده ناشی از حساسیت شما به ژل تزریقشده باشد، توده سفت خواهد بود. در چنین شرایطی باید به پزشک مراجعه کنید و با مصروف داروهای تجویزشده توسط پزشک، توده را برطرف کنید. به این منظور ابتدا از آستروئید برای برطرف کردن توده استفاده میکنند و پس از یک مرحله ماساژ، درصورتیکه همچنان توده باقی مانده باشد، از داروهای دیگری استفاده میکنند. اگر بعد از انجام تمام این مراحل توده همچنان برطرف نشد، آخرین انتخاب پزشک، تخلیه ژل است؛ بنابراین این عارضه با روشهای سادهتری نسبت به تخلیه ژل برطرف میشود.
- اقدامات لازم بعد از مشاهده توده ژل لب
یکی از عوارض رایج بعد از تزریق ژل لب، گلوله شدن آن است. اگر بعد از تزریق متوجه شدید که حجم لبهایتان به شکل غیرعادی افزایشیافته، باید مطمئن شوید که این افزایش حجم ناشی از گلوله شدن ژل لب نیست. برای اطمینان از این موضوع نباید محل تزریق را فشار دهید تا با پزشک خود مشورت کرده و از سفت شدن ژل لب اطمینان پیدا کنید.
بعدازاینکه مطمئن شدید که ژل گلوله شده، باید از کمپرس یخ استفاده کرده و داروهایی را که پزشک تجویز کرده مصرف کنید. اگر این موارد را رعایت کنید نهایتاً بعد از دو هفته توده از بین خواهد رفت و در غیر این صورت باید دوباره به پزشک خود مراجعه کنید تا از روش دیگری برای درمان توده استفاده کند.
بنابراین بعد از مشاهده توده ژل لب باید این اقدامات را انجام دهید:
- استفاده از کمپرس یخ سرد
- فشار ندادن تودههای ایجادشده در لب
- مراجعه فوری به پزشکی که عمل تزریق ژل لب را انجام داده است.
خطرات ناشی از گلوله شدن ژل لب
اگر ژل تزریقشده به لبهای شما به هر دلیلی گلوله شود، میتواند به بافتهای اطراف تأثیر منفی بگذارد و آسیبهای جدیای را به سلامتی شما وارد میکند. به همین خاطر است که توصیه میشود بعد از مشاهده توده لب، سریعاً به پزشک مراجعه کنید، زیرا درصورتیکه این مسئله را جدی نگیرید، باید منتظر پیامدهای زیر باشید.
- التهاب
- عفونت
- آسیب به عروق خونی
- تأثیر فیلر روی بافتهای اطراف
- انسداد جریان خون به چشم و نابینایی
- انسداد جریان خون و مرگ کامل بافت
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، روشهای مختلفی در رابطه با زیبایی صورت وجود دارد که نیاز به جراحی و بستری شدن در بیمارستان ندارند و بهواسطه تزریق ژل انجام میشوند. یکی از پرمخاطبترین روشهای زیبایی تزریق ژل میباشد. عوارض تزریق ژل برای لب یکی از مهمترین دغدغههای که افراد بعد از تزریق با آن دستوپنجه نرم میکنند. یکی از مهمترین این عوارض، تحرک ژل و بهاصطلاح گلوله شدن ژل در لبها است که علاوه بر ظاهر بدی که برای افراد ایجاد میکند، درصورتیکه برای درمان آن اقدامی انجام نشود، خسارتهای جبرانناپذیری برای سلامتی افراد به همراه خواهد داشت. به همین جهت لازم دانستیم که در این مطلب در رابطه با علت گلوله شدن ژل لب، روشهای پیشگیری، درمان و عوارض آن صحبت کنیم.
:پرسش و پاسخ درباره گلوله شدن ژل لب
چگونه از گلوله شدن ژل لب خلاص شیم؟
حل کردن فیلر لب با انزیم هیالورونیداز یا هیالاز امکان پذیر است، چنین آنزیم هایی زمانی که توسط پزشک تزریق می شوند باعث می شود که فیلرهای بر پایه هیالورونیک اسید بعد از ۵ دقیقه و با ماساژ مداوم حل شوند و از بین بروند.