اگرچه تزریق فیلر زیر چشم یک روش ایمن و عالی برای اصلاح مشکلات زیر چشم است، اما تزریق نادرست و عدم رعایت یکسری نکات منجر به عواقب بدی میشود. گلوله شدن فیلر زیر چشم یکی از عوارض تزریق انواع ژلها به ناحیه زیر چشم است. هر چند این عارضه شایع نیست، اما برای برخی افراد مشکل ایجاد میکند و موجب نارضایتی از درمان میشود.
در این مطلب به علل مختلف گلوله شدن انواع ژلها زیر پوست چشم بیشتر میپردازیم و راهکارهای برای برطرف کردن آن بیان میکنیم.
چرا گلوله شدن فیلر زیر چشم رخ میدهد؟
اغلب، فیلرهای پوستی بعد از تزریق در طی هفتهها و ماهها به آرامی جذب بدن میشوند و تنها اثرات مفید آنها کمی بیشتر باقی میمانند. این بدان معنی است که پس از یک سال یا بیشتر، لازم است برای درمان دوباره به کلینیک مراجعه کنید.
عموما تزریق این گونه ژلها عوارض خاصی ندارد و تنها کمی تورم، قرمزی و کبودی دیده میشود که بعد از گذشت یک هفته برطرف میشوند. با این حال بنا به دلایلی، ممکن است گلوله شدن فیلر زیر چشم اتفاق بیفتند و حس بدی به فرد القا کند.
از جمله این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اولین و مهمترین مورد، تبحر پزشک معالج است. در صورتی که پزشک تجربه کافی را نداشته باشد و تزریق را اشتباه انجام دهد و یا از ژلهای نامرغوب استفاده کند، موجب بروز این مشکل میشود.
- مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین نیز به گلوله شدن فیلر زیر چشم کمک میکند.
- هرگونه فشار و مالش زیر چشم بعد از تزریق فیلر، باعث تجمع و گلوله شدن ژل زیر چشم میشود.
- عدم رعایت نکات بهداشتی بعد از تزریق نیز باعث میشود، عوارض جدی رخ دهد و یا ژل زیر چشم گلوله شود. هر فرد موظف است تمام نکاتی که از سوی پزشک تذکر داده میشود را رعایت کند تا از بروز این مشکلات جلوگیری کند.
- عامل مهم دیگری که تاثیر زیادی در گلوله شدن فیلر زیر چشم دارد، مرغوبیت و برند ژل تزریقی است. پزشک موظف است با توجه به شرایط فرد مراجعه کننده از مناسبترین ژل و بهترین برند استفاده کند. توجه داشته باشید که ژلهای ارزان قیمت که در برخی از کلینیکها استفاده میشوند، بر نتایج کلی تزریق و همچین بروز عوارض جانبی تاثیر میگذارند و ممکن است موجب گلوله شدن ژل زیر پوست شوند.
راهکارهایی برای جلوگیری از گلوله شدن فیلر زیر چشم
- بلافاصله پس از تزریق، ممکن است قرمزی، کبودی، تورم، حساسیت و خارش در نزدیکی محل تزریق حس شود. از خارش و ماساژ دادن اطراف محل تزریق خودداری کنید. این علائم کاملا طبیعی هستند و ظرف چند ساعت تا چند روز ناپدید میشوند. اگر این علائم بیشتر طول کشید، لطفا با پزشک خود تماس بگیرید.
- از یخ میتوانید بعد از تزریق روی پوست استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید یخ را مستقیم روی پوست قرار ندهید، آن را داخل پارچه بپیچید و بدون ایجاد فشار زیر چشم خود قرار دهید. برای مراقبتهای بیشتر ممکن است پزشک کرم یا قرص خاصی را تجویز کند که احتمال کبودی و گلوله شدن فیلر زیر چشم را کاهش دهد.
- از نوشیدن الکل یا انجام ورزش شدید خودداری کنید.
- تا زمانی که تورم و قرمزی برطرف نشده است، از گرمای شدید مانند نور خورشید شدید، برنزه کردن، سونا، جکوزی یا موم داغ در ناحیة درمان خودداری کنید. همچنین از سرمای شدید مانند اسکی یا سایر ورزشهای زمستانی نیز اجتناب کنید.
- فشار و حرکت ناحیه تحت درمان را به حداقل برسانید. در روزهای اول برآمدگیهای قابل مشاهده وجود دارد که میتوانید آن ناحیه را ماساژ دهید. بسته به محصول مورد استفاده، ممکن است احساس سفتی نیز داشته باشید که با گذشت زمان باید ژل جذب شود تا برجستگی کمتر شود.
- برای جلوگیری از گلوله شدن فیلر زیر چشم توصیه میشود انواع داروها و ویتامینها را البته با نظر پزشک معالج خود برای مدتی قطع کنید.
- قبل از تزریق ژل میتوانید از مرطوب کنندهایی حاوی اسید هیالورونیک استفاده کنید.
در نهایت، رعایت تمام این موارد زمانی از بروز عوارضی مثل گلوله شدن فیلر جلوگیری میکند که تزریق را یک پزشک ماهر و باتجربه انجام داده باشد. بنابراین، ارزش دارد که برای انتخاب کلینیک و پزشک معالج خود کمی وقت بگذارید تا بهترین درمان را داشته باشید.
درمان گلوله شدن فیلر زیر چشم
ممکن است به هر دلیلی فیلر زیر چشم گلوله شود و برجستگیهایی زیر چشم ایجاد کند. هر چند، گلوله شدن فیلر زیر چشم موضوع نگران کنندهای نیست، اما باید درمان شود. اما درمان ایمن این عارضه چیست و دراین مواقع چه باید کرد؟
- در روزهای ابتدایی بعد از تزریق ژل، گلوله شدن و تودهها عادی هستند و جای نگرانی ندارند. این تورم معمولا با استفاده از کمپرس آب سرد بعد از حدود 2 هفته ناپدید میشود.
- اما اگر با گذشت زمان گلولهها بدتر شدند و یا اصلا کمتر نشدند، اولین اقدام، مراجعه سریعتر به پزشک است. به هیچ عنوان گلولهها را فشار ندهید و لمس نکنید این کار ممکن است برجستگیهای ناخواسته را بدتر کند.
- اگر در محل تزریق احساس درد داشته باشید احتمال وجود عفونت نیز حتی در مواردی وجود دارد. بنابراین، بهترین کار مشورت با پزشک معالج است.
- اغلب پزشکان برای درمان گلولهها، بسته به شدت و شرایط فرد درمان خاصی را دنبال میکنند. در شرایطی که برجستگیها نرم باشند با کمی ماساژ، ژل را نرم کرده و زیر پوست پخش میکند تا گلولهها برطرف شوند.
- اما در شرایطی که گلولهها واقعا سفت هستند، درمان متفاوتی باید در نظر گرفته شود. پزشک معمولا با استفاده از داروهای استروئيدی و یا تخلیه کامل ژل از زیر چشم، گلوله شدن فیلر زیر چشم را درمان میکند.
- در ابتدای شروع درمان، پزشک شرایط شما را بررسی میکند و اگر به داروهای استروئیدی حساسیت نداشته باشید، این روش را تجویز میکند. داروهای استروئیدی به راحتی ژل را در خود حل میکنند. این درمان ممکن است کمی زمانبر باشد، اما باید طول درمان را زیر نظر پزشک بگذرانید تا تودهها برطرف شوند.
- در مواقعی که فرد به دارو حساسیت دارد و یا حتی دارو هم نتواند گلوله شدن فیلر زیر چشم را درمان کند، پزشک تخیله ژل را پیشنهاد میدهد. این کار باید حتما توسط پزشک در شرایط کاملا بهداشتی انجام شود تا از بروز عوارض دیگر جلوگیری شود.
پرسش و پاسخ درباره گلوله شدن فیلر زیر چشم:
علت گلوله شدن فیلر زیر چشم چیست؟
عدم رعایت نکات بهداشتی، کم تجربه بودن پزشک معالج، فشار و ماساژ محل تزریق، گرما و سرمای شدید و استفاده از برخی داروها میتواند به بروز این عارضه منجر شود.
آیا گلوله شدن فیلر زیر چشم در روزهای اول خطرناک است؟
خیر در بیشتر مواقع خطر جدی ندارد. در روزهای ابتدایی بعد از تزریق فیلر، گلوله شدن کاملا عادی است و به مرور برطرف میشود.
در صورتی برطرف نشدن گلولههای زیر چشم بعد از تزریق فیلر چه باید کرد؟
از کمپرس آب سرد استفاده کنید. به پزشک مراجعه کنید تا با داروهای استروئیدی یا تخلیه ژل این مشکل را برطرف کند.
نقش داروهای استروئیدی در برطرف کردن گلولههای زیر چشم بعد از ژل درمانی چیست؟
این داروها میتوانند ژل تزریق شده را به مرور حل کنند و برجستگیها و تودهها را از بین ببرند.