تفاوت مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ چیست

تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ

در طول سال ها، پوست شما می تواند دچار عارضه‌های مختلفی مانند جای زخم، آکنه، چین و چروک یا تغییر رنگ شود. با گسترش علم پزشکی روش‌های مختلفی برای مبارزه با این عارضه‌های پوستی معرفی شده است. با این حال، یکی از موثرترین پیشرفت ها در مراقبت از پوست، معرفی روش مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ است. هر دوی این درمان‌ها برای جای زخم، ترک‌های پوستی، لک‌های پوستی یا علائم پیری پوست مؤثر هستند. اگرچه آنها بسیار شبیه هستند، اما از چند جهت مهم متفاوت هستند. در این مقاله قصد داریم شما را با تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ آشنا کنیم تا مطمئن شویم درمان مناسبی را برای نیازهای خود انتخاب می‌کنید

تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ

تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ در چیست؟

همان طور که می دانید کلاژن و الاستین دو ماده حیاتی برای پوست هستند. این دو ماده ساختار اصلی پوست را تشکیل می دهند و وقتی به میزان کافی در پوست موجود باشند، موجب می شوند پوست جوان به نظر برسد، قوام خوبی داشته باشد و زیباتر دیده شود. اساس کار روش های درمانی مانند مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ نیز تحریک ترشح بیشتر کلاژن و الاستین و در نهایت جوانسازی پوست است. اما تفاوت مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ را می توان از جنبه های زیر بررسی کرد:

روش کار

اساسِ روشِ میکرونیدلینگ ایجاد میکروکانال‌ها (کانال‌های بسیار ریز) در لایه درم پوست به وسیله میکرونیدل (سوزن‌های ظریف) است؛ که قرمزی و اریتما ایجاد شده روی پوست نیز به همین علت می باشد. لایه درم پوست وظیفه کلاژن سازی را بر عهده دارد. با ایجاد این کانال‌ها در این لایه، سلول‌های پوستی تحریک می شوند تا برای ترمیم خود، کلاژن بیشتری تولید کنند.

در هنگام انجام میکرونیدلینگ یک فرصت ایجاد می‌‌شود که با تزریق مواد مورد نیاز پوست، به بهبود و جوانسازی آن کمک کنیم. انجام میکرونیدلینگ همراه با تزریق کوکتل‌های مزوتراپی به ناحیه، روشی است که اصطلاحا به آن مزونیدلینگ گفته می شود. در مزونیدلینگ کانال‌ها با هدف ایجاد مسیری جهت جذب مستقیم محصولات مراقبتی پوست ایجاد می شوند. در نتیجه دسترسی سلول‌های پوستی به مواد مغذی بهتر و سریع تر خواهد بود.

تفاوت مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ این است که در میکرونیدلینگ از هیچ مواد مغذی استفاده نمی شود و فقط با ایجاد میکروکانال‌ها، پوست را تحریک به تولید کلاژن می کند ولی در مزونیدلینگ، مواد کوکتل مزوتراپی برای تغذیه پوست به ناحیه تزریق می شوند.

این دو روش عملکرد تقریبا مشابه ای دارند و ممکن است از دستگاه‌های مشابه ای برای ایجاد کانال‌های پوستی استفاده کنند، اما معمولا به صورتی است که عمق نفوذ سوزن در میکرونیدلینگ بیشتر و در مزونیدلینگ کمتر است. قبلا در روش میکرونیدلینگ از درمارولر استفاده می شد که غلطکی دارای سوزن های ظریف است و با حرکت روی پوست، سوراخ هایی در لایه میانی پوست ایجاد می کند؛ ولی امروزه در هر دو روش از درماپن استفاده می شود که استوانه ای شکل است و با حرکت رفت و برگشتی، سوزن های ظریف را وارد پوست می کند. در هنگام استفاده از درماپن، به صورت همزمان می توان مواد کوکتل را به ناحیه تزریق کرد.

اهداف درمانی

اهداف درمانی میکرو و مزو
  • برای مقابله با علائم پیری

خطوط ریز و چین و چروک اولین نشانه آشکار پیری پوست هستند. هر دو این روش‌ها برای مبارزه با این علایم مفید هستند، اما در حالی که مزوتراپی به تنهایی برای چین و چروک های سطحی ظریف مفید است، میکرونیدلینگ برای کاهش ظاهر خطوط ریز و چین و چروک ها موثرتر عمل می کند؛ بنابراین ترکیب این دو روش یعنی مزونیدلینگ می تواند به مراتب برای کاهش علایم پیری مفیدتر و موثرتر عمل کند. بعد از انجام مزونیدلینگ پوست صاف تر و حجیم تر به نظر می رسد.

  • برای رفع مشکلات رنگدانه های پوست

مشکلات رنگدانه ای پوست مانند تیرگی زیر چشم، تغییر رنگ پوست و لکه ها بهتر است با مزونیدلینگ درمان شوند. این به این دلیل است که کوکتل تزریق شده، حاوی تمام مواد اصلی برای سلامت طولانی مدت پوست است و به حذف سموم از سلول های پوست برای مقابله با رنگدانه ها کمک می کند.

  • برای رفع مشکلات بافت پوست

برای اسکار یا فررفتگی‌های پوستی ناشی از آکنه، مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ هر دو موثر هستند. اما میکرونیدلینگ باعث بازسازی سلولی و لایه برداری در سطح عمیق تری می شود. در حالی که مزونیدلینگ علاوه بر این کار، پوست را تغذیه و آبرسانی می کند تا آن را سالم و شفاف نگه دارد. اگر فرورفتگی های پوستی همراه با تغییر رنگدانه در اثر جوش باشند، مزونیدلینگ انتخاب بهتری است.

مزونیدلینگ چیست؟

مزونیدلینگ چیست

مزونیدلینگ یک روش درمانی غیرجراحی است که شامل استفاده از سوزن‌هایی برای نفوذ در درم است. این سوزن‌ها فوق‌العاده ظریف هستند و به گونه‌ای طراحی شده اند که از زیر درم، مستقیماً وارد بافت زیر جلدی پوست شوند تا کانال‌هایی را در این ناحیه ایجاد کنند و ترکیبی از ویتامین‌ها، اسید هیالورونیک و فاکتورهای رشد را به پوست تزریق کنند، که در واقع همان کوکتل مزوتراپی است. هدف این ویتامین ها آبرسانی به پوست و افزایش بازسازی سلولی است. با درمان‌های مزونیدلینگ، پزشکان می‌توانند بسته به عارضه پوستی فرد، مشخص کنند که چه محصولاتی را می‌خواهند تزریق کنند.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ چیست

میکرونیدلینگ یک درمان غیرجراحی است که از سوزن‌های ظریف برای نفوذ در درم استفاده می کند. میکرونیدلینگ از یک قلم نیدلینگ پوستی (درماپن) استفاده می کند که با چندین سوزن بسیار ظریف به درم نفوذ می کند. این فرآیند باعث تحریک یک پاسخ درمانی- ترمیمی در پوست می شود و کلاژن و الاستین جدید تولید می کند.

فرق میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ چیست؟

برای پاسخ به این سوال باید در درجه اول مشخص کنید که برای رفع چه عارضه ای قصد انجام این پروسه های درمانی را دارید. براساس جدول زیر می توانید مشخص کنید که کدوم یک از این روش ها برای مشکلات پوستی شما بهتر است.

نتایج حاصل از هر دو این روش‌ها در بهبود سلامت پوست و جوانسازی، عالی و فوق العاده است؛ هرچند چون تفاوت مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ در استفاده از مواد کوکتل مزوتراپی است، می توان گفت مزونیدلینگ بهتر از میکرونیدلینک در درمان تمام عارضه‌های پوستی عمل می کند.

مزونیدلینگمیکرونیدلینگ
همراه با تزریق مواد کوکتل مزوتراپی شامل انواع ویتامین‌ها، اسید هیالورونیک و فاکتورهای رشدیبدون تزریق هیچ گونه مواد مغذی برای پوست
بهترین برای مقابله با رنگدانه‌های پوست مانند جای جوش و تیرگی زیر چشمبهترین برای از بین بردن علایم پیری پوست مثل چین و چروک
بهترین برای آبرسانی پوست و حجم دادن به پوست صورتبهترین برای پوست های دارای فرورفتگی ناشی از جای جوش و اسکار

فیشیال بهتره یا مزونیدلینگ

فیشیال بهتره یا مزونیدلینگ

فیشیال و مزونیدلینگ دو روش متفاوت از نظر روش کار هستند با وجودی که اثرات هر دو در شادابی و سلامت پوست مشخص است. فیشیال یک روش کاملا غیرتهاجمی است که معمولا کاملا به صورت سطحی موجب تغذیه و آبرسانی پوست می شود. التهاب و قرمزی بعد از فیشیال بسیار کم است و دوران نقاهت ندارد. از طرفی روش مزونیدلینگ یک روش نیمه تهاجمی است، چرا که با وارد شدن سوزن به پوست موجب ایجاد سوراخ های کوچک در لایه درم پوست می شود، عمق نفوذ این روش لایه میانی پوست است و مواد بسیار مغذی تری تحت عنوان کوکتل مزوتراپی به پوست تزریق می شوند. از این رو قرمزی و التهاب بیشتری در پوست ایجاد می کند که تا برطرف شدن کامل، نیاز به طی 2 تا 3 روز دوران نقاهت دارد. شاید به همین دلیل است که روش مزونیدلینگ بهتر از فیشیال برای درمان عارضه های پوستی است.

جمع بندی تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ

میکرونیدلینگ روشی است که در آن با ایجاد کانال‌های ریز در لایه میانی پوست، سلول های پوستی را تحریک به ترشح کلاژن بیشتر می کند، در مقابل روش مزونیدلینگ با استفاده از همین تکنیک و همراه با تزریق مواد مغذی به پوست موجب تغذیه و آبرسانی به پوست می شود. نتیجه هر دو این روش ها، داشتن پوست صاف تر، جوان تر و شاداب تر است. اصلی ترین تفاوت مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ در استفاده از کوکتل مزوتراپی در روش مزونیدلینگ است که همین منجر می شود مزونیدلینگ در درمان بسیاری از عارضه های پوستی بهتر از میکرونیدلینگ عمل کند. زمانی که میکرونیدلینگ با استفاده از کوکتل های مزوتراپی در روش مزونیدلینگ همراه می شود در واقع انجام همزمان میکرونیدلینگ و مزوتراپی به صورت توامان می باشد که قطعا برای جوانسازی پوست تاثیرات بیشتری به همراه خواهد داشت. توصیه می کنیم برای انتخاب روش مناسب برای پوست خود با پزشک مشورت نمایید.

پرسش های متداول:

پی آر پی بهتر از میکرونیدلینگ است؟

پی آر پی به تحریک رشد سلولی شما بسیار سریعتر از میکرونیدلینگ معمولی کمک می کند. ماده پی آر پی به عنوان یک پیام رسان بین سلول های شما و فاکتورهای رشد آنها عمل می کند و به فرآیند ترمیم و بازسازی سلولی سرعت می بخشد. اگر پی آر پی همراه با میکرونیدلینگ باشد، به دلیل اضافه شدن اثرات کلاژن سازی میکرونیدلینگ، تاثیرگذاری بسیار بیشتر خواهد بود.

برای جای جوش مزونیدلینگ بهتره یا میکرونیدلینگ؟

هر دو روش مزونیدلینگ و میکرونیدلینگ برای درمان جای جوش موثر هستند، هرچند بسته به نوع جوشی که پوست شما می زند، ممکن است سطح فرورفتگی ایجاد شده و چسبندگی بافت پوست پس از بهبود التهاب جوش، متفاوت باشد. همین طور اینکه جای جوش تازه باشد یا قدیمی نیز در نتایج درمان تفاوت ایجاد می کند؛ بنابراین توصیه می کنیم برای تصمیم گیری در این رابطه به پزشک خود مراجعه کنید تا پس از معاینه دقیق، درمان مناسب را به شما پیشنهاد دهد.

5/5 - (5 امتیاز)
الهه فلاحی
الهه فلاحی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی شکیبا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *