کارهای زیبایی مجاز در بارداری

یکی از دوره‌های مهم و حساس زندگی دوران بارداری است که برای مادر و جنین از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می‌باشد. خانم‌ها می‌بایست در این دوران از خود و جنینشان مراقبت کنند تا دچار هیچ گونه مشکلی نشوند. اگر قصد دارید در دوره حساس بارداری از جنین خود محافظت کنید باید برخی از مراقبت‌های زیبایی که جزو ممنوعیت‌های زیبایی در بارداری به حساب می‌آید را به خوبی رعایت کنید. چرا که مراقبت‌های زیبایی در بارداری باید با دقت و حساسیت بسیار زیادی انجام شود. توصیه می‌کنیم تا در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا شما را بیشتر با کار‌های زیبایی مجاز در بارداری آشنا کنیم.

آشنایی با کارهای زیبایی مجاز در بارداری

اگر میخواهید بدانید چه کارهای زیبایی در دوران بارداری مجاز است و تحت چه شرایطی می‌توان عمل زیبایی انجام داد بهتر است به نکات زیر توجه نمایید.

  • آرایش معمولی

 استفاده از آرایش‌های روزمره مثل کرم‌پودر، رژ لب و سایه چشم بی‌خطر است. با این حال، بهتر است از محصولات طبیعی و بدون مواد شیمیایی مضر استفاده نمایید تا از ایجاد حساسیت‌های پوستی جلوگیری کنید. همچنین، در انتخاب محصولات آرایشی، به تاریخ انقضا و کیفیت آن‌ها حتما دقت فرمایید.

  • لیزر درمانی :

تاکنون در مورد لیزر درمانی بر روی خانوم‌های باردار مطالعه جامعی انجام نشده است، اما با این‌حال، تا وقتی که این تکنیک نیازی به بی‌حسی موضعی نداشته باشد بی‌خطر محسوب می‌شود. به عنوان مثال، لیزر موهای زائد بر روی پاها هیچ مانعی ندارد. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که لیزر درمانی از کارهای زیبایی مجاز در بارداری به حساب می‌آید.

  • کاشت ناخن و زدن لاک:

مانيکور یکی از بهترین روش‌های مراقبتی زيبایی برای دست‌ها، انگشت‌های دست و ناخن‌های دست می‌باشد که شامل مراحل گوناگونی همچون برداشتن پوست اضافی و کوتيکول ناخن، سوهان کشيدن و شکل دادن به ناخن، پارافين تراپی، ماساژ دست‌ها و… است که موجب تقويت ناخن‌ها و زيبایی دست می‌گردد. پديکور هم نوعی روش ترمیمی و درمانی می‌باشد که بر روی پا و ناخن‌های پا انجام می‌گردد. این روش نیز شامل مراحل گوناگونی از جمله مرتب کردن ناخن‌های پا، برداشتن کوتيکول و پوست اضافه اطراف ناخن، ماساژ، استفاده از ماسک‌ها، لوسيون‌ها و روغن‌های درمانی جهت حفظ رطوبت پا و ناخن و… است. بهتر است به این نکته مهم توجه داشته باشید که انجام مانيکور يا پديکور در بارداری هیچ گونه مشکلی ايجاد نکرده و از کارهای زیبایی مجاز در بارداری به حساب می‌آید.

 برای انجام دادن اين روش در دوره بارداری نکات مراقبتی مهمی وجود دارد که شما باید آن‌ها را به خوبی رعایت کنید، اول این که مطمئن شوید آرايشگر بعد از اتمام کار هر مشتری وسایل خود را استریل می‌کند یا خیر، اگر متوجه شدید فرد نظافت را به خوبی رعایت نمی‌کند وسايل مانيکور و پديکور خود را به منزل ببريد تا دچار عفونت پوستی نشويد، چون بوی مواد مانيکور و پديکور باعث ایجاد سردرد و تهوع در دوران بارداری می‌شود.

در دوران بارداری پس از تمیز کردن ظاهر ناخنتان به هیچ عنوان لاک نزنيد، چون ممکن است فتالات‌های لاک باعث شود تا در جنین نواقص مغزی به وجود بیاید. لازم به ذکر است که مواد شيميایی موجود در لاک ناخن، لاک پاک کن و مانند آن، يعنی استونيتريل و متيل متاکريلات بسیار خطرناک هستند و می‌توانند موجب مشکلات متعددی همچون سوزش پوست، بثورات جلدی، درماتيت تماسی، مسموميت و حتی مرگ نیز شوند. شما می‌توانید در دوران بارداری برای رفع خشکی و شکنندگی ناخن‌های خود از محلول‌های تقويت کننده و مرطوب کننده استفاده کنید.

کاشت ناخن نیز سلامت زنان باردار يا جنين را تهديد نمی‌کند، ولی خوب است افراد در دوران بارداری از کاشت ناخن خودداری کنند، چون هر عامل شيميایی می‌تواند روند تکامل و رشد سلول‌ها را تحت تاثير قرار دهد و نتايج نامناسبی را به همراه داشته باشد. همچنين اگر افراد باردار مکررا در معرض حلال‌هایی که در کاشت ناخن استفاده می‌شود قرار بگيرند، روی رشد جنين آن‌ها تاثير گذاشته و احتمال ناتوانی در يادگيری و احتمال تاخير در رشد افزايش پیدا می‌کند.

  • تزریق ژل و کلاژن:

امروزه بیشتر افراد به دنبال زیبایی و زیباتر شدن می‌باشند. در واقع یکی از روش‌های کاهش چین و چروک و زیباتر شدن پوست تزریق ژل یا فیلر می‌باشد. هدف از تزریق ژل، حجم دهی به صورت، جوانی و رفع آثار پیری و یا جلوگیری از آن است. به طور کلی تزریق ژل کاربردهای بسیار زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به تزریق ژل به زیر چشم، واژن، باسن، پیشانی، لب، سینه، بینی، زانو، چانه، اطراف چشم، پشت پلک، زاویه سازی فک، پشت دست‌ها و … اشاره کرد.

بهتر است بدانید که تزریق کلاژن به پوست یک روش غیر تهاجمی و بی خطر می‌باشد که همیشه نتایج مثبتی را به همراه دارد، اما در این میان افرادی نیز هستند که به کلاژن حساسیت دارند و با تزریق آن دچار درد مفاصل، خارش و تورم می‌شوند. بنابراین بهتر است پیش از تزریق کلاژن، ابتدا تست کلاژن انجام دهید و اگر بعد از 4 ماه نسبت به آن واکنشی نشان ندادید می‌توانید این تزریق را انجام دهید. بهتر است به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که جراحان پلاستیک و پزشکان به هیچ وجه اجازه نمی‌دهند تا این تست را زنان باردار انجام دهند.

اسید هیالورونیک یکی از مواد تشکیل دهنده ی ژل‌‌ها می‌باشد که به طور طبیعی در بدن انسان نیز تولید می‌گردد‌. همچنین ژل‌هایی که در بدن تزریق می‌شوند به هیچ عنوان حرکت نمی‌کنند و درصد جذب ژل در جریان خون هم بسیار کم است، به همین دلیل به نظر نمی‌رسد که در دوره بارداری تزریق ژل برای افراد باردار و جنین خطر آفرین باشد. اما توصیه می‌گردد در دوران بارداری از تزریق ژل خودداری گردد و خانم‌های باردار تزریق ژل را به زمانی پس از تمام شدن دوران بارداری و شیردهی موکول کنند تا همه‌ی جوانب ایمنی برای مادر و جنین رعایت شود.

اگر مدت زمان کوتاهی بعد از تزریق فیلر باردار شدید، اصلا نگران نباشید، چون تزریق فیلر پیش از اقدام به بارداری سلامت جنین را به خطر نمی اندازد. پس می‌توان تزریق ژل و کلاژن را نیز از کارهای زیبایی مجاز در بارداری محسوب کرد.

  • مراقبت از پوست

 استفاده از مرطوب‌کننده‌ها و کرم‌های ضد آفتاب جهت حفاظت از پوست در مقابل آفتاب و خشکی در بارداری مجاز می‌باشد. همچنین، می‌توانید از ماسک‌های صورت طبیعی مثل عسل یا آووکادو برای تقویت پوست خود استفاده نمایید.

  • رنگ کردن مو:

رنگ مو از مواد شیمیایی مختلف ترکیب شده است و بیشتر پزشکان توصیه می‌نمایند که خانم‌های باردار در سه ماهه اول بارداری از رنگ کردن موهای خود به شدت خودداری کنند، چون این مدت پیشرفت سلول‌های اولیه جنین و شکل گیری جنین است و ممکن است بیشترین آسیب به جنین وارد شود. بنابراین شما می‌توانید رنگ کردن موهای خود را به سه ماهه دوم یا سه ماه سوم بارداری موکول نمایید چون جزو کار‌های زیبایی مجاز در بارداری محسوب می‌شود.

افراد باردار در صورت لزوم می‌توانند برای رنگ کردن موهای خود از رنگ موهای گیاهی هم استفاده کنند. در دوران بارداری رنگ‌های طبیعی و حنا هم مجاز هستند و خانم‌های باردار می‌توانند از آن‌ها استفاده نمایند. بهتر است به این نکته مهم نیز توجه داشته باشید که در دوران بارداری هایلایت مو از رنگ کردن بهتر می‌باشد، چون در هایلایت تماس رنگ با پوست سر بسیار کم است.

  • تاتو ابرو و بدن:

در حالت کلی توصیه می‌‌گردد که در دوران بارداری یا شیردهی تاتو انجام ندهید. اما تاکنون تحقیقات کاملی در دسترس نبوده و هیچ عوارضی از تاتو مادر روی جنین گزارش نشده است. همچنین خطر انتقال جوهر تاتو از طریق شیر مادر به نوزاد نیز کمتر می‌باشد. ذرات جوهر تاتو اندازه بسیار بزرگی دارند؛ اما امکان دارد ذرات بسیار کوچکی هم داخل جوهر وجود داشته باشد. با این‌حال هنوز مشخص نیست که تاتو چگونه می‌تواند بر روی شیر مادر تأثیر بگذارد. بعضی پزشکان تاتو را یکی از کارهای زیبایی مجاز در بارداری معرفی می‌‌نمایند، اما توصیه می‌گردد که در این مورد نه چندان ضروری، با پزشک خود مشورت نمایید.

سوالات درباره کار‌های زیبایی مجاز در بارداری:

آیا می‌توان در دوران بارداری صورت را لیزر کرد؟

خیر در دوران بارداری لیزر صورت در به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. چون تغییرات هورمونی در این دوره حساس سبب تحریک‌پذیری پوست و مشکلات جدی‌تر می‌‌گردد.

در دوران بارداری چه درمان‌های زیبایی غیر مجاز هستند؟

از کارهای زیبایی غیر مجاز در بارداری می‌توان به تزریق بوتاکس،‌ تاتو، اکستنشن مو و... اشاره کرد.

امتیاز بدهید
الهه فلاحی
الهه فلاحی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی شکیبا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *